Kun kerran leipomaan innostuin... Tein samalla myös pitsakiekkoja. Huomasin vasta myöhemmin, että minulla olisi ollut tähän sopivia durum-vehnäjauhoja, mutta käytinkin sitten tavallisia vehniksiä. Noooh...

Ulkonäkö on vähän huono. Mulla oli joko liikaa täytettä tai sit liian ohut pohja. Tai molempia...

933700.jpg

 

Pohja:

2 dl vettä

1/2 tl suolaa

4 rkl öljyä

5 dl vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa

Täyte:

300g kinkkusuikaleita

150g juustoraastetta (se pienempi pussi kaupan hyllyllä...)

Maustekurkkuviipaleita (käytin Felixin ohuenohuita Maku-kurkkuja)

 

Sekoita veden joukkoon suola, öljy sekä jauhot joihin on sekoitettu kuivahiiva. Alusta tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota. Valmista sillä aikaa tomaattikastike.

Tomaattikastike:

1 sipuli

tilkka öljyä

1 tlk (400g) tomaattimurskaa

1,5tl sokeria

1/2 tl suolaa

n. 1/4 tl mustapippuria myllystä

ripaus pitsamaustetta

Hienonna sipuli. Anna sipulin pehmitä hetki kattilassa öljytilkassa, sekoittele koko ajan. Lisää tölkillinen tomaattimurskaa. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes neste on haihtunut. Mausta. Halutessasi voit ajaa seoksen tasaiseksi sauvasekoittimella.

Kauli taikina suunnilleen uunipellin kokoinen levyksi. Levitä tomaattikastike pohjalle, jätä toisesta pitkästä sivusta noin 1-2cm ilman täytettä. Ripottele kinkkusuikaleita tasaisesti. Tee suolakurkuista kaksi raitaa, toinen keskelle pohjaa, toinen siihen reunaa, jossa täyte on levitetty reunoja myöten. Ripottele päälle juustoraaste. (+ pitsamauste, jonka itse unohdin...) Rullaa pohja kuin kääretorttu. Leikkaa rullasta n. 2cm paksuja kiekkoja. Laita kiekot lappeelleen pellille. Paista 225 asteessa noin 10-15min.