Minun tekisi hirveästi mieli osallistua kyläseuramme joulumyyjäisiin (siis myyjänä, ei ostajana) joulukuun alussa. Vähän vaan mietityttää -eka kerta nääs. Jotain kokemuksia kuitenkin kaipaisin myyntiartikkeleista yms.

Ongelma on aika ja sen rajallisuus. Aloitan työt äippäloman jälkeen sen viikon keskiviikkona, joten leipomukset pitäis tehdä jo tiistaina. Leikkokakkujen kohdalla ei tietty ole mikään ongelma, mut mitään pullaa/sämpylää ei voi tehdä hirveän aikaisin. Tietty perjantaina vois illalla tehdä jonkun pienen taikinan (ja jos heräis lauantaina aikaisin, niin saa ihan leipomislämmintä!). Ja jos tekee jotain nameja, niin ne säilyy kyllä päivän-pari jääkaapissakin.

Millasia juttuja myyjäisiin kannattais tehdä, millasella hinta-haitarilla kannattais myydä... Nyt olen miettinyt vähän, et tekis muutamaa lajia leikkokakkua, taatelia, vironperää ja ehkä pätkistä (taatelikakku ja vironperän kakku ainakin vaan paranee vanhetessaan). Sit tekis mieli tehdä vähän kristallipulliakin. Ja sit jotain kookoskuulia ja suklaakarkkeja. Piirakoita ja muffinsseja tekis mieli kokeilla, mutta ne olis parhaimmillaan tuoreina. (Hm... Voisko taatelikakku-taikinasta tehdä muffinsseja?) Ruislimppuakin vois tehdä, siinäkin maku vaan paranee vanhetessaan.

Hirveästi en stressaa leivonnaisten menekkiä: jos ei mee kaupaks, niin joululeipomukset on valmiina. Ja jos menee kaupaks, niin rahantuloahan se vain on. ;o)

Ennen kaikkea: kannattaako edes osallistua?

987186.jpg