Tässä vähän kuvia kukkalaudoilta ympäri huushollia. Osan kukista tunnistan, osa on "jotain sinnepäin" ja osalle en tiedä nimeä ollenkaan. Jos tunnistat jonkun näistä oudoista kukista (tai jos minun tunnistukseni on ihan päin mäntyä), niin kerrothan nimen minullekin?

1019739.jpg Tässä aluksi ananas, jonka olen kasvattanut kaupasta ostetusta ananas-hedelmästä. Tuntuu viihtyvän, ainakin toistaiseksi... Muutaman pitkän lehtisuironkin on innostunut kasvattamaan. Aikas hauskan näköinen ilmestys.

1019742.jpg Seuraavana esittelyvuorossa anopinhampaat. (Siis huom! Ei anopin hampaat, vaan anopinhampaat...) Ovat varsin kiitollisia kukkasia. Viihtyvät vähän heikommallakin hoidolla (*noloa*), hieman hämärässä, paahdekin käy... Hitaasti kasvavat, viihtyvät ahtaassa purkissa.

1019747.jpg Anopinhammas on sukua tälle (<--) anopinkielelle. Sekin viihtyy hoidossa kuin hoidossa. Ja vanha "anoppi" ahtaassa purkissa saattaa innostua jopa kukkimaan. Kuva on muistaakseni keväältä 2001. Vanhemmat viherpeukalot eivät oikein tahdo uskoa, että olisin saanut "anopin" kukkimaan, mutta totta se on! (Anteeksi huono kuva...)

Anopinkieleen liittyen pitää kertoa yksi kasku. Aikoinaan yläasteen biologian tunnilla eräs poikaoppilas näytti anopinkieltä ja kysyi, onko tuo kasvi myrkyllinen. Opettaja ei ehkä oikein heti ymmärtänyt pojan kysymystä sanoi, kyseessä on anopinkieli. Tähän oppilas totesi: "Ai, no on se sitten"... =D

1019749.jpg Herttaköynnös (vai herttalyhty?) on myös varsin helppohoitoinen kukka.

1019751.jpg Hopealaikkuvehka on vaihteeksi kohtuullisissa voimissa...

1019758.jpg Punertavalehtinen juoru kärsii tällä hetkellä huonomuistisesta kastelijasta... Tässä kuitenkin pari yksityiskohtaa kukasta.

1019752.jpg1019756.jpg

Lehdissä on siis tausta punertava ja päällinen kirjava.

1019760.jpg Tämän kaktuksen nimestä en ole varma, lehtikaktusta veikkaan. Kovin helppohoitoinen tapaus tämäkin. (Anteeksi huono kuva!)

1019766.jpg Tälle kaverille ne osaa sovittaa mitään nimeä. Olen ostanut tämän joskus jostain viherkasvimix-pöydästä.

1019770.jpg Tämä on jaakobinsoihtu tai apostolinmiekka tai jotain sinnepäin... (Juu, ei mitään hajua...) Tämä kasvattaa ensin lehtiä tolleen viuhkamaisesti ja lehtivarteen tulee kukka. Siitä yksityiskohta seuraavassa:

1019772.jpg

1019775.jpg Nukkumatilla oli huono kesä. Yleensä tämä on ollut kesäisin todella tuuhea puska. Ehkä keväällä väliin jäänyt multien vaihto ja kesällä huonosta muistista kärsinyt kastelija on tehneet tehtävänsä...

1019778.jpg Palmuvehka sopii minulle todella hyvin -viihtyy huonossa valossa, pärjää vähäisellä kastelulla... Siis tämmösen huonomuistisen hoitajan kukka, ehdottomasti!

1019780.jpg Saniainen viihtyy hoidossani yllättävän hyvin.

1019783.jpg

Tässä mun lempparikukat: Santpauliat (+ vanha joulukaktus sitkeä -ei kasva, ei kuki, ei kuole...). Kaksi santtua on vanhaa lajiketta (?) Niissä on valkoiset kukat, joissa on pieni sininen pilkku mykiön vieressä. Kukkavarret ovat vähän roikkuvat. Pienin santtu on kirjavalehtinen. Siinä on lehden keskusta vaaleampi kuin reunat. Kaikki santut ovat erittäin helppohoitoisia ja kiitollisia. Hoidoksi riittää säännöllisen epäsäännöllinen kastelu, välillä lannoitus, kuivien kukkien ja lehtien nyppiminen ja välillä lehtipöheikön harvennus. Tällä hoidolla kukkia riittää aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Ja tuossa vaalenapunaisessa santussa on jo ainakin toinen kukinto tälle vuodelle. (Muisti pätkii sen verran, etten mene vannomaan, onko kukkinut useamminkin jo.)

1019784.jpg Lopuksi vielä kuva pikkuviirivehkasta (kärsii huonomuistisesta kastelijasta oikein todenteolla, pääsi kesällä "vähän" huonoon kuntoon...) ja vieressä on keltareunainen anopinkieli.