Tällä ohjeella tulee tosi herkullinen kakku joka on kaiken huipuksi tosi helppo tehdä. Taikina ei kaipaa mitään vaahdotuksia tai kummallisia kommervenkkejä. Aineet sekoitetaan keskenään, se riittää.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 rkl leivinjauhetta

4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)

 

150 g sulatettua voita tai margariinia

2 dl maustamatonta jogurttia

4 patukkaa pätkistä

3 munaa

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää (jäähtyneen) rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan (1,5 l vuoka) ja paista n. 45 minuuttia 175 asteessa.

 

Kuorrutus:

170 g suklaata

100 g voita

 

Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vielä vaikka suklaahippuja koristeeksi.

 

Edit. 1.12.2007

Tein myyjäisiin pari pätkiskakkua. Toiseen kakuista laitoin kuorrutteen tummasta suklaasta ja koristelin valkosuklaarouheella (löytyy muuten kaupasta ihan valmiina) ja toiseen kakuista laitoin kuorrutteen valkosuklaasta ja koristelin mariannerouheella.1099359.jpg