Vielä yksi kuvaton ohje herkkureseptiarkiston kätköistä...

SUKLAAMURUPIPARIT

3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
150 g sulaa margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 munaa
150 g tummaa suklaata

Sekoita jauhot, sooda ja leivinjauhe. Sulata voi ja sekoita sokerit ja munat voisulaan. Sekoita kunnes seos on tasaista. Paloittele suklaa pienehköiksi paloiksi ja lisää suklaa jauhoseoksen kanssa taikinaan. Sekoita vain sen verran , että aineet tasoittuvat. Nostele kahdella teelusikalla pellille pieniä nokareita, mutta älä liian tiheään, sillä leivät leviävät. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
*******
 
Tekijän kommentteja...
 
Munia ja sokeria ei tarvi vaahdottaa, aineet vaan sekoitetaan keskenään, puuhaarukka käy hyvin. 
 
Laitoin jauhoja peräti 3,5 dl ja taikina levisi ihan tuhottamasti silti. Ehkä 4 dl tulisi vähän tymäkämpi.
 
Tummaa suklaata löytyy maustehyllystä valmiissa 150g pusseissa. Fazerin Taloussuklaa (karkkihyllyssä) on paljon edullisempaa ja siinä levyssä on 200g suklaata. Eli leipurille jää 50g...
 
Ja laiskana leipojana lapoin lusikalla taikinaan pellille semmottiks pötkylöils (jotka levis siinä pellillä jo kuin jätkän räkä...) ja paistoin ja leikkasin kuumina pitsaleikkurilla viipaleiks. Tuli ihan hyviä tälleenkin.