Joulua odotellessa...

Tässä äitini käyttämä taatelikakkuresepti. Tällä ohjeella tulee mun mielestä se paras taatelikakku. ;o)

1 pak taatelia

2 kkp vettä

200 g voita

2 munaa

2 kkp sokeria

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

2 kkp vehnäjauhoja

1 tl vaniljaa (olen käyttänyt vanilliinisokeria)

 

Taatelit keitetään sokerin kanssa vedessä pehmeiksi. Lisätään voi lämpimään seokseen ja annetaan jäähtyä hieman. Lisää munat ja jauhot. Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 180 asteessa n. 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa n. 5 minuuttia ennen kumoamista.

Taatelikakku on parhaimmillaan muutaman päivän odoteltuaan.

 

Lopuksi kysymys: Onko kukaan kokeillut tehdä taatelikakkutaikinasta muffinsseja? Onnistuisiko?

Edit. 1.12.2007

Tein joulumyyjäisiin taatelikakkuja. Kokeilin tehdä myös taatelimuffinsseja. Jostain syystä muffarit eivät irronneet vuoista. Tein kaksi 12 muffinin "pellillistä" ja molemmat pellilliset jäivät pohjistaan kii. Liekö syynä hätäinen leipuri, huono voitelu/korppujauhotus vai mikä. Seuraavalla kerralla laitan paperiset muffinivuoat pellin koloihin.

Tässä kuitenkin kuva yhdestä isosta kakusta. Kakusta puuttuu tässä vaiheessa vielä tomusokerihuntu.