Sain äidiltäni ohjeen uunilohen valmistamiseen suolapedillä. Mikäjottei samaa ohjetta voisi kokeilla muillekin kaloille...

Ohje on erittäin helppo ja yksinkertainen, suosittelen lämpimästi muillekin kokeiluun!. Ensin lämmitetään uuni n. 220-225 asteeseen. Uunin lämmetessä valmistellaan vuoka: ripotellaan merisuolaa niin, että pohja peittyy. Suolaa ei tarvita mitään monen sentin kerrosta, riittää että pohja on peitossa. Kalaa ei missään nimessä saa vielä nostaa vuokaan! (Raaka kala imee sitä suolaa kuin sieni). Vasta kun uuni on lämmennyt, nostetaan kala suolan päälle nahkapuoli ylöspäin ja työnnetään vuoka välittömästi uuniin. Annetaan muhia n. 20-30 min, kalan koosta riippuen. Nostetaan kypsä kala tarjoiluvadille ja vedetään nahka irti.

Tämmöistä siitä tuli:

1175127.jpg

Kaveriksi keitin perunoita (lämmitin veden valmiiksi kiehuvaksi, niin sain perunat veteen samaan aikaan kun kala pääsi uuniin), tein leipäjuustosalaatin (rakettispagettia, jäävuorisalaattia, leipäjuustoa, säilykepersikkaa) ja kermaviilistä kastikkeen (kermaviiliä, sinappia, tilliä, sitruunamehua, suolaa, valkopippuria)