Vielä löytyi virtaa vääntää täyskäreitä. Tällä kertaa juhlistimme kotikulmillani meidän pirpanan ja serkkuni tytön 1v synttäreitä (+ isonveljeni 30v synttäreitä). Pidimme yhteiset synttärit, niin sai hyvän syyn tavata piiiiitkästä aikaa. =D Jaoimme vähän hommia, ja minun kontolleni osui kakkujen teko. Tein kaksi kakkua, hyytelökakun ja kinuskikakun. Molemmat tuotokset ovat vähälaktoosisia ja gluteenittomia.

Tässä ensin kinuskikakku. Oli muuten elämäni ensimmäiset kinuskit!

Pohjan tein Semperin sivuilta löytämälläni ohjeella:

Kakkupohja

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl Semper gluteenitonta tai Hienoa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.

Paista voidellussa kakkuvuoassa 175 asteessa n. 30 min.

Täytteenä on 1 prk Kuningatar-pilttisosetta (mustikkaa ja vadelmaa soseena) sekä Flora Vanillasta ja Blå Bandin Puolukka-vanilja-moussesta + n. desistä sokeroituja pakastepuolukoita tehty seos. Täytteen laitoin jo eilen aamulla hyytymään.

Päällisenä on siis kinuski. Löysin ohjeen jonkun bloggaajan sivuilta, en valitettavasti muista enää, että kenen! (Jos joku tunnistaa, niin huutaa rohkeasti HEP! -Minä sitten päivittelen tietoa tännekin)

Ohje sellaisena, kun sen blogista otin:

Kinuski
2dl Kermaa (käytin koko purkin flora vispiä)
1dl sokeria (laitoin vähän reilummin, kun oli tuota vispiäkin enemmän)
1dl fariinisokeria (sama kuin yllä)
1,5 tl vaniljasokeria
1rkl voita (käytin hopeanväristä Sunnuntaita)

Sekoita kattilassa 2dl kermaa ja sokerit (ei vaniljasokeri). Keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee (Ohjeessa luki, että ehkä noin 10-15min. mutta minulla meni paaaaaljon kauemmin). Lisää vaniljasokeri ja rasva. Kaada kuuma kinuski kakun päälle.

Kakun vein vintin puolelle yöksi vilvoittelemaan (jääkaappiin ei mahtunut...)

Kerman laitoin tänään juhlapaikalla.

Minulla oli purkki Flora Vispiä, maustoin sen mansikanmakuisella tomusokerilla ja värjäsin punaisella elintarvikevärillä. Kerman laitoin reunoille ihan vaan veitsen kanssa. Kinuskin päälle laitoin vähän pursotuksia. Kermaa jäi varmaan puolet jäljelle... Mutta äitini saa sen lopun kyllä käytettyä vaikka isoveikan rääppiäiskakkuun.

1321205.jpg