No niin. Nyt on taas otettu yksi askel lähemmäksi täydellistä (???!!!???) täytekakkua. Aamuvarhaisella oli ohjelmassa kakkupohjan leikkaaminen, kostuttaminen ja täyttäminen. Jos saan sanoa, niin se leikkaaminen oli varsin... hankalaa. Taidampa seuraavalla leipomiskerralla tehdä niin, että teen kolme yhden munan kakkupohjaa tuolla vuoalla... Ei tarvi leikellä mitään...

Kun kakku oli pitkän tuhertamisen jälkeen saatu kolmeen osaan, oli vuorossa kakun täyttäminen. Aloitin operaation vuoraamalla pohjan tuorekelmulla. Vuoan reunoille tein "jatkolaidat" leivinpaperista. (Leivinarkki kahtia ja niistä muotoiltiin taittelemalla ja niittaamalla vuoan kokoinen rinkula. Kokosin siis kakun vuokaan "nurinperin". Ensin laitoin kansikappaleen. Kostutukseen käytin laimeaa mehua. Väliin laitoin vadelmamoussea. (Ohje suoraan PiNkMamalta). Seuraavaksi nostettiin välikerros ja kostutettiin taas. Toiseen väliin laitoin niin ikään Pinkkiksen ohjeella tehdyn Piltti-hyydyketäytteen (makuna Semperin omena-ananas). Päälimmäiseksi laitettiin pohjakappale. Taittelin leivinpaperin reunoja pohjan päälle ja painoin leikkuulaudan päälle. Lisäpainoksi laitoin tiiliskivimäisen historiateoksen. Koko komeus nököttää tällä hetkellä vintin viileydessä.

Iltasella olisi sitten tarkoitus jatkaa. Saas nähdä, miten mun kaakun käy, liivatteen käyttö ei ainakaan tuntunut olevan vahvinta osaamistani...

Ei sillä, ei tämän kakun kanssa muutenkaan tunnu kaikki menevän putkeen. Tuon hyydyketäytteen kermaa kun vatkailin, meinasi usko loppua jo kevytkermojen käytettävyyteen. Olin hurruuttanut vatkaimilla turbovauhdilla jo vaikka miten pitkään, ja kerma oli edelleen lirua. Vadelmamoussen kerma vaahtoutui ihan mukavasti, mutta tuo toinen satsi... Ei sitten millään! Enkä usko, että syy oli siinä, että samoilla vatkaimilla olin hetkeä aikaisemmin vatkannut edellisen vaahdon. Kulho oli kuitenkin puhdas ja kuiva ja kerma suoraan jääkaapista. Turvauduin siinä sitten Kikka-kolmoseen: ripsautin noin 1 tl etikkaa joukkoon. Johan alkoi tapahtua! (Etikka nopeuttaa kerman vatkaantumista. Sokeroidussa vaahdossa ei 1 tl etikkaa maistu missään)

Jos jatkaisin joskus viiden - puoli kuuden jälkeen. Eiköhän n. 9 tunnin hyytymisaika ole riittävä? (Tässä vaiheessa mietitte, että miten halvatun aikaisin minä olen alkanut kakkua täyttämään... Mutta kun apukokkimme heräsi jo 5:40...)