Minulla oli tässä loppuviikosta varsin kakkurikkaita päiviä. Väkästin kolme kakkua... Ensin tein kääretorttupohjan:

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1 rkl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta (korvasin laittamalla 3 dl vehnäjauhoja)

1 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokeri-vaahdon joukkoon. Kypsennä 225 asteessa 5-10 min.

Tämän pohjan jaoin ensin puoliksi. Toisesta puolikkaasta tein perjantaille tytön hoitopaikkaan pienen kakun.

1302109.jpg

Toisesta puolikkaasta tein tälle päivälle pienen kermakakun (kuva "isosta kakusta" vähän myöhemmin)

1302112.jpg

Molemmissa kakuissa on välissä Valion Polar-mustikkarahkaa ihan sellaisenaan. Kostutuksena on käytetty laihaa Mehukattia. Perjantain kakun kermassa ei ole yhtään sokeria (joku unohti...), joukossa on aika reilustikin vaniljakreemijauhetta. (Tämä on jostain ruokamessuilta tarttunut). Tämän päivän kakun kermassa on tavallista sokeria ja vaniljasokeria, sekä maltillisesti vaniljakreemijauhetta... =D Pursotukset on ihan hirveitä. Päällä on suklaakirjaimia ja koristesydämiä. Ainakin tuo tämänpäiväinen kakku maistui hyvälle.

Isompana kakkuna tänään oli tarjolla nalle-kakku

1302118.jpg

Tässä on 4 munan pohja, tehty "kolmen lasin ohjeella", eli saman verran munia, sokeria ja jauhoja (osa oli perunajauhoja, ehkä pari-kolme rkl) ja pari tl leivinjauhetta. Paistettiin 175 asteessa n. 40 min.

Halkaisin pohjan vain kerran. Välissä on Flora Vanillaan tehty vadelmamousse (Pinkkiksen ohjeella, tosin sokeria en laittanut, kun tuossa Vanillassa on jo sokrua). Kostukkeena taas sitä laihaa Mehukattia. Laitoin pohjan täyttymään jo eilen. Oli vähän jännää nostaa kakku vintin puolelle... "Ihan vähän" vuorasin kakkua hantuukeilla ja fleese-puseroilla, ettei kakku pääse jäätymään... (Eilen oli aamulla 15 astetta pakkasta)

Tänään tein voikreemin Kinuskikissan ohjeella, tai itse asiassa jatkoin sitä autokakusta jäänyttä kreemiä pikkasen. Nyt onnistui kreemin levittäminenkin kunnolla. Liekö syynä se, että pyöräytin pientä osaa voista mikrossa (meni jo vähän liruksi) ennen vaahdotusta. Oli ainakin pehmeää ja hyvin leivittyvää kreemiä! Päälle kaulin marsipaania. Minulla oli 4 pötköä perus-vaaleanpunaista, mutta kakun reunojen leikkaamisen jälkeen sitä jäi varmaan 1,5 pötköä. No, mutta parempi näinpäin! Pääsen taas jokuilta näpräilemään... Nallen silmät, kuono, korvat ja tassut on tehty sulatetusta suklaasta. (Ihan Fazerin sinistä, kun ei tummaa löytynyt kaapeista). Minun piti pursottaa nuo suklaat, mutta jostain syystä pussivalskasi jostain liittimen tienoilta, tai jostain. Joka tapauksessa suklaata tuli liittimen juuresta enemmän kuin tyllasta... Siinä oli jo vähän kiirekin, joten törkkäsin sit vaan etusormen sinne sulaan suklaasee ja suttailin sillä nuo em. kohdat. Onnitteluteksti on tehty elintarviketussilla.

Ja nuo kynttilät... Siinä on tarkoituksella 8 ja 1. Juhlimme yksillä kahveilla itseasiassa kolmiakin synttäreitä (anoppini, miehen siskon esikoisen ja meidän prinsessainen). Marsipaanikakku oli siksi, kun tuo 8v neiti ei tykkää kermavaahdosta. (Ja tuo pieni kermakakku oli siksi, kun sit taas mies ja appiukko ei tykkää marsipaanista... Vähänkö on "helppo" tehdä kakkuja tälle joukolle...)

Vielä olisi ensi viikonloppuna parin kakun vuoro. Sitten saa tämä tuotelinja mennä lomalle hetkeksi aikaa...