Surffailin alkuviikolla ruoka- ja leivontablogeissa (yllätys...). Hannan sopasta löysin ohjeen kaalibroilerwokkiin. Ohje kuulosti herkulliselta. (Kuulostaa siis vieläkin...) Ja kun meillä ei ole pitkään aikaan ollut mitään wokkiruokaa, niin päätin kokeilla. Olis ehkä pitänyt lukea noita ainemääriä vähän paremmin... Lopputulos ei ole mikään wokki, vaan lähinnä varsin kasvispitoinen broitsu-nuudeli-laatikko-hässäkkä... Mutta siis innoittajana on toiminut tämä ohje.

Tässä ohje semmoisena, kun minä sen tein. (Osa ainemääristä on vähän noin-määriä...)

öljyä freesaamiseen

1/4 keräkaalia

2 sipulia

450g broitsusuikaleita (narurel)

3 pss pakastevihanneksia (Finduksen (?) Wokkivihanneksia (Classic-sekoitus), (Pirkan?) Suikalejuureksia ja Pirkan Paprikasekoitusta)

3 pak. riisinuudeleita (+ vettä keittämiseen, keitinliemeen vähän suolaa ja pippurisekoitusta -en käyttänyt nuudelien omia mausteseoksia, kun syöjänä oli myös 1v pirpana)

2 dl ruokakermaa

loraus vettä

1 limetin mehu + sitruunan mehua

kuivattua timjamia

pippurisekoitusta

kuivattua persiljaa

vähäsuolaista soijakastiketta

päälle juustoraastetta

 

Freesaa suikaloitu kaali ja hienonnettu sipuli tilkassa öljyä. Lisää pakastevihannekset ja hauduttele kypsäksi. Paista toisella pannulla broitsusuikaleet, mausta pippurisekoituksella. Totea, ettei koko helahoito mahdu millään paistinpannulle. Kaiva uunivuoka kaapista. (Käytin lasagnevuokaa). Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pakastevihannekset ja kaali on hautuneet kypsiksi, kippaa ne uunivuoan pohjalle. "Ripottele" päälle broitsusuikaleet. Levitä nuudelit päälle. Yritä sekoitella nuudeleita ja kasviksia tasaisesti... Kaada "kaalienfreesauspannulle" ruokakerma ja vettä. Mausta soijalla, timjamilla, limemehulla, sitruunamehulla, persiljalla ja pippurisekoituksella mieleiseksi. Saa hieman pulpahtaa, ei kuitenkaan tarvi keittää. Liruta kerma ohuena nauhana laatikkoon nuudelien ja kaalien päälle mahdollisimman tasaisesti. Ripsottele päälle juustoraastetta. Nosta laatikko 225 asteiseen uuniin n. puoleksi tunniksi.

Tein laatikon jo eilen valmiiksi ja tänään sitä vielä lämmiteltiin uunissa. Tämmöstä siitä sit tuli:

1349023.jpg

Kuten (huonosta) kuvasta näkyy, lautasella oli lähinnä kaalia ja nuudelia...

Mitä tästä opimme? Seuraavalla kerralla riittäis varmaan 1/8 kaalia. Ja broitsua vois olla "pikkasen" enemmän. Muuten sapuska oli kyllä ihan hyvää. Maut oli kohdillaan jne. Pimpula ei oikein syönyt, mutta ruoka olikin tavallista karkeampaa. (Purkkiruokien rinnalla ero on valtaisa...) No, mut syömällä sitä oppii...