Löysin Ullalta Elämä makeaksi -blogista ohjeen lusikkaleipiin, joita oli ihan pakko kokeilla. Varsinkin kun tuo meidän isäntä tykkää nimenomaan lusikkaleivistä, joten pakkohan sitä... Aika kauan vaan meni harkitsemisessa ja suunnittelussa, kun ei muka ole ollut aikaa leipasta. No, nyt se aika sitten oli.

Ohje sellaisena kuin se Ullalla on:

Lusikkaleivät

  • 250 g voita
  • 1½ dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 tl kanelia

Väliin:

  • vadelmamarmeladia (muutkin marmelaadit toki käy, tai esim. appelsiinituorejuusto tai vaikka pähkinäsuklaalevite)

Päälle:

  • sokeria tai tomusokeria
  1. Ruskista voi kevyesti kattilassa.
  2. Lisää sokeri ja anna jäähtyä
  3. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja muotoile lusikalla pikkuleiviksi.
  4. Paista +200 asteessa noin 8-10 minuuttia uunin keskitasolla.
  5. Levitä jäähtyneiden pikkuleipin väliin marmeladia ja paina puoliskot yhteen, sirota päälle tomusokeria tai pyörittele sokerissa.

 

Itse tuossa kolmoskohdassa vähän "oikaisin", mittasin jauhot isoon kulhoon ja kippasin voi-sokeri-seoksen jauhojen päälle.

Ohjeella tulee n. 40 lusikkaleipää. Määrä riippuu toki paljon käytettävästä lusikasta. (Minulla oli semmoinen vanha teelusikka, jonka pesä on syvähkö ja hieman suippopäinen.

1420393.jpg

Osaan lusikkaleivistä sihtasin päälle tomusokeria, osan jätin ilman. Herrrrrrkullisia! Ja toisin kuin aikaisempia lusikkaleipäkokeiluitani, näitä ei tarvi lahjoittaa Suomen armeijalle harjoituspanoksiksi. =D (Olen yleensä saanut erittäin kovia lusikkaleivistäni...)