Testasin tänään "uudesta perheenjäsenestämme" myös paisto-ominaisuudet. Paistoin pannulla parit pintamaustetut jauhelihapihvit.

Pihveihin tarvitaan:

jauhelihaa (halutessasi voit sekoittaa joukkoon kananmunan, ei kuitenkaan ole pakko)

maustettuja korppujauhoja

paistamiseen rasvaa

 

Jauheliha sekoitetaan tasaiseksi massaksi erityisesti, jos joukkoon lisätään kananmuna. Ripottele leikkuulaudalle maustettu korppujauho kunnon kerrokseksi. (Käytän muovista leikkuulautaa, halutessasi voit suojata puisen leikkuulaudan voipaperilla) Massasta otetaan n. hieman lihapullia isompia pallukoita, jotka litistetään korppujauhojen päällä lituskoiksi pihveiksi. Pihvi käännetään ja painellaan myös toiselta puolelta korppujauhoihin. Pihvit saa olla todella ohuita, sellaisia että niitä näkee melkein läpi. Pihvit paistetaan rasvassa kuumalla pannulla. 1-2 minuuttia/puoli riittää, koska ohuet pihvit kypsyvät nopeasti. Tuollaisesta hieman lihapullaa isommasta massapallosta tulee normaalin paistinpannun kokoinen pihvi, joka kuitenkin paiston aikana kutistuu kokoon.

Itse käytän Leivon valmiiksi maustettua korppujauhoseosta (sisältää paprikaa sekä valko- ja maustepippuria ja ehkä pikkasen enemmän suolaa kuin tavalliset korppujauhot). Omia mausteseoksia voi tehdä omien makumieltymysten mukaan sekoittamalla korppujauhojen joukkoon esim. yrttejä tai valkosipulijauhetta.

Pihvien idea on siinä, että maku on pihvin pinnassa. Ohuesta pihvistä se massan "mauttomuus" ei tule läpi.

Tässä pari vaihekuvaa pihveistä:

1418952.jpg1418956.jpg

Vasemmalla on paistamaton pihvi ja oikealla pihvi tirisee pannulla. =P Kuvista huomaa, minkä verran pihvi menee kasaan (vaikkin kuvassa on kaksi eri pihviä...)