Blogistania on ihmeellinen maailma... Löysin Mamman unelmasta herkullisen ohjeen sitruunapipareille. Hän puolestaan on löytänyt ohjeen Kinuskikissalta. Kiitos kovasti molemmille. Ohje on herkullinen!

Tässä ohje suoraan Mamman unelmasta kopsittuna:

Murotaikina:

125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3-4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Nosta kylmään hetkeksi. Leivo pikkuleipiä. Paista 200 asteessa n. 5-10 min.

Sitruunatäyte:

2 dl ruokakermaa
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunamehua
2-3 tl sitruunan kuoriraastetta

Mittaa kattilaan ruokakerma. Sekoita keskenään perunajauho ja sokeri ja lisää kerman joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa. Jäähdytä. Sekoita joukkoon vanilliinisokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste.

Täytä jäähtyneet piparit ja leivitä päälle sitruunamehusta ja tomusokerista tehty kuorrute:

2 rkl sitruunamehua
3 dl tomusokeria
Sitruuna-strösseliä

Tässä valmiit piparit:

1460893.jpg

Pipareita (siis kahdenkertaisia) tuli ohjeella n. 80 kpl. Muottina käytin Mansikkamäen Ebeltä saamaani muottia. Koko on ehkä... Hieman pullonkorkkia suurempi? Taikinan riittävyys on hieman epävarma. Hieman toisella vuodella oleva apukokki varasti taikinaa leipomisvaiheessa (työpöytä on siis liian matalalla... =D ) ja täyttämättömiä pipareita hävisi isomman ja pienemmän apukokin suihin. Itsekin pari maistoin...