Vietin pari iltaa Työväenopiston leivoskurssilla. Ai jumpe! Tämmösiin pitäis päästä vähän useammin! Tai siis... Ensi viikolla olisi tiedossa Hyytelö- ja voileipäkakkukurssi... Kurssilaisia oli kaikkiaan 8. Teimme leivonnaisia perinteisellä kotsantunti-meiningillä, pareittain ja yksi pari teki aina yhdenlaista leivosta.

Ensimmäisenä iltana teimme Bebe-leivoksiin pohjat, Aleksanterin leivoksia, Napoleon-leivoksia, Punssileivoksia, Tuulihattujoutsenia ja Masariineja. Toisena iltana täytimme Bebe-leivokset, teimme Prinsessaleivoksia (kääretorttupalasta), Prinsessakakku-leivoksia (muotilla käärispohjasta), Sydänystävän leivoksia (taas muotilla käärispohjasta), Minileivoksia (Petit fours) ja lopuista jämistä teimme Perunaleivoksia. Minun ja parini tehvävinä oli ekana iltana Masariinit ja toisen iltana Minileivokset. Täytyy sanoa, että molemmat oli helpompi tehdä, mitä kuvittelin. Ainoa vaan, että noissa Minileivoksissa meinas mennä hermo... Lisäilen noiden leivosten ohjeita vähän myöhemmin, paremmalla ajalla.

Illan päätteeksi aina maistelimme tekemiämme leivoksia ja loput sai viedä kotiin. (Ensi viikon voileipäkakkukurssille otetaan sitten iiiiisot tarjottimet mukaan, että saadaan paremmin kulkeutumaan herkut kotiin...)

Tässä vähän kuvia valmiista leivoksista.

1477001.jpg

Tässä kuvassa etuallalla, nuo siniset, on niitä masariineja, sitten on tuulihattujoutsenet. Vasemmassa reunassa on punssileivokset. Ihan kuvan yläreunasta löytyy vaaleanpunaiset Aleksanterin leivokset ja nuo vaaleta "pötkylät" on niitä Napoleon-leivoksia (sielläkin on muutama sininen masariini). Kuva on vähän huono, huomaan näin jälkeenpäin. Tuosta pöydän yläpäästä olisi pitänyt napsaista erillinen kuva, niin olisi nuo Napoleonit ja Aleksanterit erottuneet vähän paremmin.

1477029.jpg

Tässä kuvassa on parempi otos punssileivoksista ja tuulihattujoutsenista. Tuulihattujen valmistaminen on minulle vieläkin vähän mysteeri. Hattua nostan näiden joutsenten tekijöille! Ei mun vaan kestäis hermo...

1477011.jpg

Tässä kuvassa on etualalla Prinsessakakku-leivoksia. Nämä on tehty perinteisen prinsessakakun tyyliin, otettu käärispohjasta muotilla paloja ja koottu kreemin kanssa leivoksiksi ja päällä on marsipaania. Taustalla on noissa paperivuoissa niitä minileivoksia. Niistä ei ole nyt parempaa kuvaa. Ne on otettu ihan tavallisilla, pikkuruisilla piparimuoteilla valmiista, kreemillä täytetystä levystä ja kastettu sulaan suklaaseen.

1477020.jpg

Tässä on prinsessaleivoksia. Eli tavallisesta kääriksestä leikataan viipaleita, reunaan kietaistaan marsipaania, päälle töräytetään kermaa ja koristeeksi (tässä tapauksessa) kiiviä. Nää oli hyviä! Varsinkin kun kermana oli sydänleivoksista jäänyttä mansikka-kermaa... =D

1477032.jpg

Tässä on sydänystävän leivoksia. Nämä on myös otettu muotilla käärispohjasta ja koottu leivoksiksi. Päällä on marsipaanista muotilla otettu sydän ja reunoilla suklaapursotus.

1477047.jpg

Tässä vielä vaaleanpunaiset Bebet ja taustalla perunaleivokset. Perunaleivosten ulkonäkö ei ole kovin houkutteleva, mutta maku on ihan kohdillaan.

Kaikki leivokset oli tosi hyviä, hieman työtä kyllä teettää kun niitä tuolta jääkaapista napsii. Kovin montaa ei kerrallaan viitsis syödä ja pilaantumaankaan ei viitsis päästää...