Vietin tällä viikolla kaksi iltaa taas Työväenopiston leivontakurssilla. Tällä kerralla vuorossa oli hyydyke- ja voileipäkakut. Voi jumpe! =D

Keskiviikkoiltana väänsimme hiki hatussa hyydykekakkuja ja voileipäkakkuja (sekä yhden hyydytetyn voileipäkakun...) Meillä oli kiirus, sillä lähes kaikki kakut piti saada yöksi hyytymään ja aikaa oli vain kolme tuntia. 15 naista pisti hösseliksi, eikä aikatauluttamisen suhteen tehnyt edes tiukkaa. ;o)

Torstaina käytimme samaisen kolme tuntia kakkujen koristeluun sekä maisteluun. Voin kertoa, että torstaina teki tiukkaan. Nimittäin sen maistelun kanssa. Meillä oli n. kymmenkunta erilaista kakkua tuhottavana. Eipä sillä, tältä kurssilta ei paljoa jäänyt kotiin vietäväksi. Mutta totta totisesti oli täysi työ maistelussa.

Tässä muutama kuva kurssilta. Laittelen ohjeita myöhemmin.

1499933.jpg

Tässä ensin Lohileivokset. Välissä katkaraputäyte ja kylmäsavulohitäyte.

1499931.jpg

Tässä perinteinen kinkku-kakku. Kuva on (vaihteeksi...) vähän huono, aurinko häikii turhan paljon.

1499932.jpg

Tämä on olevinaan Parmankinkkurulla, mutta se tehtiin tavallisesta saunapalvista. (Yllättäen, täältä ei saanut parmankinkkua...)

1499926.jpg

Tämä on Hyydytetty kasviskakku. Ohje on Ullan kirjasta.

1499935.jpg

Tästä kuvasta löytyy suolaista ja makeaa. Taustalla on Lohicharlotta. (Makea charlotta lienee useimmille tuttu? Sama idea, mutta suolaisella täytteellä. Pohja on tavallaan munakaspohja ja se on rullattu kuin kääretorttu. Oikealla oleva hedelmäinen ilmestys on Juustoinen kakku. Kivan hämäämä kakku! Äkkiä voisi kuvitella, että se on joku tosi hedelmäinen perus-täyskäri, mutta se onkin voileipäkakku! =D Ja vasemmalla on oikea herkkujen herkku: Kahden suklaan kakku. Pohja on voista ja keksimuruista, eka kerros on tummasta suklaasta ja toka kerros valkosuklaasta (maustettu sitruunalla). Koristeena reilusti kaakaojauhetta. Lurpsis sentään!

1499924.jpg

Tästä kuvasta löytyy lisää ihanuuksia. Taustalla on Enkeltenkakku. Se on tavallaan nurinperin tehty hyydykekakku. Eli ensin tehdään irtopohjavuokaan pohja ja reunat voi-keksimuru-seoksesta ja kipataan hyydykemassa sisään. Hyytynyt kakku kumotaan tarjolle, päälle lirutetaan kinuskikastiketta ja koristellaan puolukoilla. Jos tuo suklaakakku oli herkkujen herkku, niin tämä oli oikea superherkku! Vasemmalla on Fantasiakakku. Pohjana on käärislevystä leikattu kappale, välissä sitruunakiisseli ja päällä vihreä kiille. Koristeena hedelmiä. Ohje on Kotilieden Suuresta leivontakirjasta (vuodelta nakki ja lihapulla), siinä kirjassa tämä kakku on koottu Aallon maljaan.

1499938.jpg

Tämä kaveri on epäonnenkakku. Sen pitäisi olla Puolukkainen hyydykekakku. Siinä on pohjalla perus-käärispohja, päällä puolukkainen rahka-seos, sen päällä Flora Vanilla-kerros. (Molemmissa kerroksissa luonnollisestikin liivatetta...). Päälimmäisenä pitäisi olla nätti punainen Puolukkamehu-kiille, vaan onko? Tapahtui jotain kummallista, liekö neste ollut liian lämmintä, mutta se kiilleosa holahti tuon Vanilla-kerroksen läpi niin että hulina kävi. Ei sillä, kyllä se hyvää silti oli...

1499986.jpg

Entäs tämä sitten... Mmmmmmmmmmmm *syvä huolaus*. Jos olen jo kahta kakkua kehunut herkullisiksi, niin tämä kyllä vie voiton näistä kaikista, ihan selkeästi. Tämä on ihan perus-hyydykekakku jossa on päällä pakastevadelmia ja hyytelösokerista tehty kiille. Voi pihkura, että tämä oli hyvää! Nuo vadelmat oli tosi raikkaita. Opettajamme kertoi, että samalla ohjeella voi tehdä toki muillakin marjoilla. Esim. loppukesällä, pensastuoreet mustaherukat ovat kuulemma aivan ihania. Tätä pitää ehdottomasti maistattaa työkavereilla... (Ihan vaan siks, että saa itsekin herkutella...)