Innostuin minäkin kokeilemaan Sannan, Eben ja Kinuskikissan innoittamana erilaista täyttämistapaa kakulle. Vaihtelu virkistää ja niin päin pois... Tällaiseen kakkuun on olemassa ihan oikea vuokakin, löytyy mm. Bake & Partylta. Toteutus onnistuu kuitenkin varsin hyvin myös ilman tuotaa vuokaa. Tarvitaan vain kääretorttupohja - tai pari (kakusta riippuen vaalea tai tumma) ja reipasta kokeilumieltä.

Itse tein kakun 20cm halk. irtopohjavuokaan, johon yksi kääretorttupohja oli aika jämpti. Isompaan kakkuun kannattaa siis tehdä kaksi pohjaa.

Leikkaa kääretorttupohjasta (/-pohjista) kaksi irtopohjavuoan kokoista ympyrää. (Käytä ihmeessä sitä vuokaa apuna.) Leikkaa lisäksi reunoja varten n. 5cm leveät liuskat, pituus vuoan mukaan. Keskelle leikataan (vuoan mukaan) 3-4 pikkupyörylää. Muovimukia tai esim. piparimuottia kannattaa hyödyntää mallina. Tuohon minun pikkukakkuun tein vain kaksi pyörylää ja se oli hintsun verran liian vähän, mutta kolme olisi ollut liikaa. (Ei sillä, kakkupohjakin loppui kesken...)

Pingota leivinpaperi vuoan pohjan ja reunan väliin ja ala kokoamaan kakkua vuokaan.

1586392.jpg

Kostuta pohja. Laita "rinkulan" pohjalle hilloa ja kaada päälle hyydytettävä täyte.1586393.jpg

Levitä täytteen päälle vielä kerros hilloa.

1586394.jpg

Nosta päälimmäiseksi pyöreä pohjalevy ja kostuta se. Laita kakun päälle pala leivinpaperia, leikkuulauta painoksi ja nosta jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi, mielellään yön yli. (Leikkuulaudan päälle voi laittaa vielä esim. pari maitopurkkia lappeelleen lisäpainoksi.)

Koristele kakku mieleiseksi.