Piiiiitkät raparperinvarret puutarhassa ja viimevuotiset (ja edellisvuotiset...) mansikat pakkasessa saivat minut suunnittelemaan mansikka-raparperikakun tekoa. Vielä kun löysin ohjeita erilaiseen täyttämistapaan, oli homma sitä myöten selvä.

1593906.jpg

Kakun täytteessä on siis mansikka-raparperihilloa, sekä hyydytettävä massa, jossa on 1 prk vaahdotettua vispikermaa, purkki Sunnuntain tuorejuustotyyppistä kasvirasvavalmistetta (naturel), hiukan mansikanmakuista tomusokeria (pieni purkinpohja pyöri kaapissa...), paaaaljon mansikka-raparperihilloa sekä 4 liivatelehteä.

Päällä on 2 prk vaahdotettua vispikermaa ja 1 prk maitorahkaa sekä ripsaus sokeria. Pursotukset on mitä on... (Mulla oli n. 60 min. aikaa syödä, vaahdottaa kerma ja päällystää kakku... Koristelin tämän nimittäin kahvitauon ja ruokatunnin yhdistelmän aikana...) 

Tuo yksinäinen pieni kukka on omaa tuotantoa... =D

Tässä vielä kuva leikatusta kakusta.

1593903.jpg