Pitkästä aikaa päivittelen tätäkin blogia. Minuun taisi tarttua täällä blogistaniassa jylläävä pieni kyllästymis-basilli, joka onneksi taitaa olla jo ohimenevää. Kun vaan saisi jostain aikaa istua koneella! Kesä ja kärpäset, tiedättehän... 

Koneella odottaa muutama kuva julkaisua, mm. mansikoista tehty Banoffee-torttu ja pian saa ottaa pari kuvaa kraatari-osastollekin. Olen urakoinut tytölle ja kaverin pojalle kesävaatetta (tällä samalla sortsiasun kaavalla), lisäksi tein tytölle hameen Suuren Käsityölehden 6-7/2008 kaavalla. (Halpis-t-paidat ovat saaneet kyytiä... Varsinkin kun päätin sittenkin saada sovitettua sen äidin saumurin meillä jonnekin... Jestas, mutta sillä on nopee hurautella!) Pisteenä i:n päälle, hurautin kaverin tytölle tyynyliinoja ja muutaman aluslakanan kahdesta normaalikokoisesta aluslakanasta. Eli ei tässä laiskana olla istuttu, vaikkei täällä Kattilassa olekaan ollut mitään porinaa.

Tänään intouduin tekemään pienen karkki-kokeilun. Innoittajanani toimi Finnsweet Oy:n Maitosuklaa Pähkinä Rocksit. Herkkuset taitaa olla tämän tuotesarjan nimi. (Sarjaan kuuluu siis muitakin makeisia, mm. suklaapäälysteinen ananas, suklaa-kauratyynyt, suklaarusinat...) Näissä innoittajissani on siis sulaan suklaaseen sekoitettu kokonaisia maapähkinöitä ja massaa on "nosteltu" nokareiksi. Aivan järjettömän hyviä! (Anoppi oli ostanut itselleen jostain eikä ollut tykännyt, minä "uhrauduin" syömään loput...)

Oma kokeiluni sisälsi yhden levyn maitosuklaata (Rainbown) ja kaksi Maraboun Nougat-patukkaa sulatettuna vesihauteessa. Sulaan suklaaseen sekoitin kaksi pussia kuorittuja manteleita (á 100g) ja vielä pussin hasselpähkinärouhetta (á 80g). Massasta nostelin lusikalla möykkyjä voipaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Laudan nostin jääkaappiin jähmettymään.

Suhde oli vähän poskellaan, olisi ehkä kannattanut sulattaa vain puolikas levy suklaata. Sitä sulaa suklaata oli nimittäin ihan liikaa suhteessa manteleihin. Senpä vuoksi lisäsin sen hasselpähkinärouheen joukkoon. Ja siltikin oli liikaa sitä "irtonaista" suklaata. Ideaali olisi, että suklaata olisi vain sen verran, että se "sitoisi" mantelit yhteen.

Lopullista makutestiä en ole vielä päässyt tekemään, mutta kulhon reunalta kaapittu suklaa höystettynä pähkinärouheella... Nami! Lopulliset möykyt eivät voi olla huonoja! =D Kokeiluni on sen verran tuore, että möykkyset ovat vielä jähmettymässä. (Tosin, yhden leikkuulaudallisen nostin hätäpäissäni jo pakkaseen, tahtoo suklaata vielä tänään!)

Kuvaa en tähän hätään saa, katsotaan sitten kun möykyt ovat jähmettyneet. Sikäli kun niistä ehtii ottaa kuvaa ennen kuin suklaasyöppö iskee... (*viattomasti viheltelevä hymiö*)

Edit: Ensimmäinen, pakkaseen nostettu namisatsi hävisi ennen kuin kuvaaja ehti muikkua sanoa. (Saatika, että olisi ehtinyt etsiä sen kameran...) Hyviä olivat, mutta liiasta suklaasta johtuen olivat vähän levinneitä. Eli puolikkaalla suklaalevyllä olisi varmasti tullut parempi "massa".

Edit. 7.8. Lisään viimeinkin kuvan näistä mökkyröistä.

1802327.jpg

Kuten huomaatte, suklaata on todellakin ollut liikaa manteleihin nähden. Mutta hyviä nämä olivat...