Maailman helpoimpien pinaattilättyjen viitta kuulunee kaupan einestiskistä löytyville lätyille, mutta nämä tulevat hyvänä kakkosena. Jaetaan siis olympia-hengen mukaisesti hopeamitali. Tämän helpommaksi ei voi enää mennä! (Siis niitä eines-lättyjä ei oteta huomitoon...)

1821478.jpg

Tarvitaan vain pussi valmista lättytaikina-ainesta, tilkka vettä (ohjeen mukaan 5-7dl, vähän valmistajasta riippuen) ja pussillinen pakastepinaattia pinaattia (150g). Niin ja paistamiseen tarvitaan vähän rasvaa.

Valmista lättytaikina pussin ohjeen mukaan ja lisää pussillinen sulanutta pinaattia. Anna taikinan turvota hetkinen.

Paista pikkuplättejä tai isompia lettuja. Nauti tuoreina, rapsakoina esim. mustaherukkahillon kera.

Paistamiseen sopii hyvin juokseva margariini, annostelu on tosi helppoa! (Olen saanut meidän äidin käännytettyä juoksevan margariinin käyttäjäksi. Ja siinä sivussa meidän iskä paistaa plätit nykyisin juoksevalla. Eli ne iskän tekemät plätit ei enää ui ruokaöljyssä, kuten ennen. =D)

Lättyainespussin kyljessä sanotaan, että siitä tulee n. 35 pikkulättyä tai 10 isompaa. Itse tein pikkuplättejä, mutta sekosin laskuissa monta kertaa. En tiedä yhtään, montako 4 plätin pannullista paistoin. Ei se varmaan siitä 35:stä paljoa heitä. Oli muuten hyviä! (Ja paljon parempia kuin ne einestiskin valmiit lätyt)