Blogistania on kevään ja kesän ajan ollut pullollaan erilaisia versioita Banoffee-tortusta. Torttuun käytetään kondensoitua maitoa. Tuon mystisen raaka-aineen löytäminen voi olla vähän hankalaa. Purkkeja löytyy etnisistä kaupoista (huom! kondensoitua maitoa on makeutettua ja makeuttamatonta, tähän tarvitaan sitä makeaa), Stockmannilta, joistakin Citymarketeista ja Behnford's -nimisestä nettikaupasta. Siellä jos missä on peri-amerikkalaisilta kuulostavia härpäkkeitä. =D

Ohjeita on siis blogit pullollaan, laitan tähän esimerkeiksi Ullan kakun ja Rouva V:n kakun. (Kiitokset vielä kerran Rouva V:lle avusta, että löysin sitä kondensoitua maitoa!)

"Alkuperäisessä" kakussa pitäisi olla banaania, mutta itse en oikein lämpiä banaanille kakuissa. Omasta kakusta muokkasinkin mansikkaisen version. Tai itse asiassa tein kaksi kakkua + perus-täyskärin yhden viikonlopun aikana kun juhlittiin vähän likan nimppareita ja mun ja mun iskän synttäreitä kotona ja tarjosin työkavereille synttärikakkua.

Tässä ohje suoraan Ullan Elämä Makeaksi-blogista kopsattuna:

Pohja:

  • 300 g suklaa Digestive-keksejä
  • 100 g voita

Täyte:

  • 397 g kondensoitua maitoa
  • 2 banaania
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kaakaojauhetta
  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
  7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!

 

Itse laitoin pohjaan puolikkaan Digestive-paketin ja puolikkaan Marie-keksipaketin. (Kotona ei ollut tarpeeksi Digestive-keksejä kahteen kakkuun, joten täytyi vähän jatkaa... Enkä uskaltanut tehdä pohjaa pelkistä Marie-kekseistä, joten päätin vähän sekoitella).

1.versiossa unohdin laittaa mansikkaviipaleita toffeen ja kerman väliin. Kermana käytin lisäksi perus-täyskäristä jäänyttä kinuskikermaa. (Ohje Jack Bauerilta Emerald Citystä; sekoita kulhossa 200g vaniljatuorejuustoa, 2 rkl sokeria ja 150g kinuskikastiketta tasaiseksi seokseksi. Vaahdota 4dl kermaa ja kääntele se täytteen joukkoon). Kakku oli siis varsinainen kinuskipommi. Mutta niin hyvää!

2. versiossa muistin sitten laittaa mansikatkin sinne kerman ja toffeen väliin. Ja kermana oli ihan perus-kermavaahtoa.

1802466.jpg

Kuva taitaa olla tuosta ensimmäisestä versiosta.