Esittelin teille viime syksynä aloittamani neulepuseron. Muistatteko?

Kovin innokkaasti aloitin työt, mutta inspiraatio hävisi syksyn edetessä "sinne jonnekin". Lopulta loppui äitiyslomakin ja se oli hyvä selitys olla neulomatta kerrostakaan. =/ Jossain vaiheessa talvea vein neulepussukkani työpaikalle vaatekaappiin odottamaan. Niimpä minä tein puseroa talven ja kevään mittaan ruoksiksilla pari-kolme kerrosta kerrallaan. (Jos ei ollut muuta ohjelmaa ruokikselle -ja aika usein kyllä oli sitä "muuta"...) Nyt kesän aikana otin loppukirin ja eilen illalla päättelin viimeiset silmukat. Piuh! Sanon minä. Kyllä se oli urakka! Tänään vielä päättelin langanpäät.

Tämmöinen siitä tuli:

Edestä:

1839031.jpg

Ja takaa:

1839032.jpg

 Huomenna on vuorossa se kaikista jänskin kohta. Uudistan puseron laittamalla sen töihin päälleni. Saas nähdä, miltä tuntuu illalla. Onko käsivarret raavittu verille kun villa kutittaa... (Taidan laittaa pienen alustopin alle, etten raavi vatsaa ja selkää kuin apina -asiakaspalvelutyötä kuiteskin teen... =D )

Tämän ohjeen lähde on Suuri Käsityölehti 8/2007. Malli on saumaton, kietaisumallinen pusero. Puseron neulominen aloitetaan olkapäiltä. (Tämä erikoisuus yhdistettynä saumattomuuteen taisivat olla innoittajiani). Puserossa menee olkapäiltä hihoihin kaunis, mutta melko yksinkertainen palmikkokuvio. Sama kuvio toistuu selkäpuolella ja edessä. Ohje on mitoitettu Pirkanmaan Kotityö Oy:n Pirkka-langalle, mutta toteutin sen ihan perus-Nallella. Näin sain L-koon ohjeella ja silmukkamäärällä tehtyä XL-koon puseron. No ei se muuttaminen ehkä ihan niin yksinkertaista ollut, mutta aika helpolla kuitenkin pääsin.

Tässä vielä (huono) kuva palmikkoneuleesta.

1839034.jpg

(Huono valaistus, huonosti säädetty kamera, huono kuvausetäisyys, erittäin huono kuvaaja -ja jälki on sen mukaista...)