Löysin Marttojen keskustelusivuilta niin helpon piparireseptin, että se pitää kyllä jakaa kaikille. En ole ohjetta itse vielä kokeillut, mutta heti kun aikataulut sen sallii...

Ohje semmoisena, kuin Eden sen Marttalassa kirjoitti:

Helpot keksit:

1 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria


Sekoita ainekset nopeasti ja laita taikina jääkaappiin tunniksi. Kauli taikina ja ota piparimuoteilla keksejä pellille. Paista 175 asteessa n 10 min.


Keksit kuorrutetaan jäähtyneinä. Voit tehdä sen myös seuraavana päivänä. Laita kulhoon vaaleanpunaista, mansikanmakuista tomusokeria (löytyy ruokakaupoista). Sekoita joukkoon tilkka vettä, niin saat sopivan paksun seoksen. Voit tehdä toiseen kulhoon toista väriä. Koristele keksit. Lapsille voi antaa syömäpuikot, joita he dippaavat sokeriin, ja jolla he levittävät kuorrutusta kekseihin. Lisäksi voi olla strösseliä. Saat hauskan päivän.

*******

Tuo ohje kuulostaa niin helpolta, ettei siitä piparitaikina paljoa helpommaksi pääse! Näitä on ihan oikeasti pakko kokeilla joku päivä. Lisäilen kuvaa ja kommentteja siitä aiheesta sitten myöhemmin.

*******

Edit. 9.11.08

1907259.jpg

Tässä viimeinkin (huono) kuva ko. ohjeella tehdyistä pipareista. Näistä tuli semmoisia laiskan leipurin pipareita. En nimittäin jaksanut kaivaa kaulinta esiin, joten taputtelin taikinan ohueksi, ja painelin muotilla piparit. (Sormien jättämät painaumat näkyivät valmiissa pipareissakin! *noloushymiö*) Hyviä näistä kuitenkin tuli.