Löysin Kyökkipiialta herkullisen näköisen pitsapohjan ohjeen. Pelkkää kuvaa olisi tehnyt mieli haukata! Ohje on alkujaan Jamie Oliverin ja ohjetta on kehuttu varsin paljon. Ei muuten ihan turhaa puhetta! Todella helppo toteuttaa ja lopputulos herkullinen -mitä muuta muka vaaditaan?

Tällä ohjeella tulee neljä isohkoa pitsaa, itse tein vain puolikkaana (eli kaksi pitsaa)

3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

4,5 dl durumvehnäjauhoja

suolaa

3 dl kädenlämpöistä vettä

3 tl sokeria

3/4 pss kuivahiivaa

 

Liota veteen kuivahiiva ja sokeri. Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Tee keskelle kuoppa, jonne kaadat vesiseoksen. Ala sekoittaa keskeltä reunoille pän pikkuhiljaa siirtyen, kunnes taikina alkaa muodostua. Jatka vaivaamista käsin työpöydällä. Vaivaa n. 10 min, jolloin pallo alkaa tuntua sileältä ja kimmoisalta. Peitä pallo kelmulla ja anna kohota pöydällä 10-15 min.

2081617.jpg

Voitele folio rasvalla ja jauhota se. Aseta folio uuniritilän pääle. Puolita taikina ja kaulitse neljä suurta pyöreää pohjaa. Paksuus on sopiva, kun pohja on niin suuri kun ritilälle saa mahtumaan. (Ei ihan päivä paista läpi, muttei paljon toisinkaan). Itselläni tuli n. 30 cm halk. pitsat.

Asettele pohjan päälle haluamasi täytteet. Paista pelkän foliolla peitetyn ritilän päällä 250  asteisessa uunissa n. 10 min.

2081619.jpg

Tässä pitsassa on ensin tomaatipyrettä (1 prk), n. 200g juustoa, "kourallinen" kinkkusuikaleita, hieman salamirouhetta/mitälie metwurstisuikaletta, valmiita broitsukuutioita, ananaspaloja ja pitsamaustetta. (Laitoin muuten nuo täytteet juustoraasteen päälle)

Isännän pitsaan laitoin edellä mainittujen lisäksi eilistä rakettispagettia, ohuita maustekurkkusiivuja ja valkosipulijauhetta.

Kuten kuvasta näkyy, "ylimääräinen" jauho palaa/mustuu uunissa paiston aikana. Eli kovin isoa alaa ei kannata turhaan rasvailla...

Pitsoista tuli todella loistavia! Pohja oli mitä parhain. Ohut ja reunoilta rapsakka. Isäntä vaan tokaisi, että "niin sää lupasit tehdä tätä huomenna". Minä olin vaan että "ai jaa, lupasin vai" =D