Lähikaupassa oli tarjouksessa karjalanpaisti-liha. Pakkohan sitä oli ostaa. Ja kaveriksi pussi baby-porkkanoita ja sipulikuutioita. (Ja minäkö muka olen Martta? =D )

Kippasin lihat, jäiset porkkanat ja sipulit vuokaan, päälle vettä noin litran verran, pari tl suolaa, n. 10 maustepippuria ja kolme laakerinlehteä. Kansi päälle ja uuniin 125 asteeseen. Kello oli silloin noin 7 aamulla. Sitten lähdin päiväksi töihin. Liha muhi miedossa uunissa koko päivän, söimme vasta kuuden-seitsemän aikoihin illalla. Oli muuten kypsää lihaa! Mietin hetken, että olisin siilannut liemen ja suurustanut sitä hieman ruskealla Maizenalla, mutta se jäi kun oli kiiruinen ehtoo.

Paistia jäi pieni tippa ja mietin, miten siitä saisi näpsästi seuraavan päivän ruuan. No. Kippasin joukkoon pari desiä riisiä ja purkillisen ruokakermaa. Vuoka taas uuniin n. 175 asteeseen pariksi-kolmeksi tunniksi. Uskokaa tai älkää, niin siitä tuli hyvää! (Tosi-fiksu olisi kaivanut maustepippurit pois joukosta ennen riisin ja kerman lisäämistä. Me nypittiin ne vasta lautaselta...)

2050330.jpg

Karjalanpaistin kaverina meillä oli Lidlin jauheesta tehty pussi-muusi. Ja Karjalanvuoan ( =D ) kaverina puolestaan oli lasillinen piimää.