Löysin Makuturistilta herkullisen kanapihviohjeen, jossa käytettiin leivitykseen maissihiutaleita. Myönnän, että olen tämmöisen ohjeen joskus jossain muuallakin nähnyt -olen jopa leivittänyt itsekin maissihiutaleilla, mutta olen autuaasti unohtanut koko asian. Nyt olis varmaan paree jemmata tää ohje kunnolla! Oli meinaan sen verran hyvää!

Maissikana (4 pihviä)

4 Broilerin filepihviä (naturel)

0,5 tl suolaa

ripaus mustapippuria

1 muna

n. 1 rkl vettä

4 dl maissihiutaleita (EI niitä sokerihuurrettuja...)

2 rkl öljyä

0,25-0,5 tl suolaa

Pyyhi broitsufileet kuiviksi talouspaperilla. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

Riko kananmunan rakenne kulhossa ja lisää tilkka vettä.

Hienonna maissihiutaleet esim. huhmaressa, paksummassa muovipussissa tai ihan käsin puristelemalla. Lisää maissihiutaleiden joukkoon ripaus suolaa ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

Kastele broitsufileet ensin kananmunassa ja sen jälkeen maissihiutaleissa. Lado leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kypsennä 200 asteessa n. 30 min.

2072842.jpg

Kaverina kanalla on riisiä ja koskenlaskijakastiketta. (Ja erittäin huono kuvaaja...)

Kastike:

n. 1,5 dl vettä

1/2 pkt koskenlaskija-juustoa (perinteinen maku -myös muut maut käy)

n. 1,5 dl kermaa

n. 2 rkl vaaleaa kastikesuurusta (esim. Maizena)

 

Kaada vesi kattilaan, lisää pienennetty juusto. Kuumenna kastiketta ja keittele, kunnes juusto sulaa. Lisää kerma ja kastikesuurus. Kiehauta, kunnes kastike sakenee.

Jos hauduttelet kastiketta kauan, se saostuu ilman suurustettakin. Ja jos haluaa voimakkaamman maun, voi käyttää koko paketin koskenlaskijaa.