Samalla kun paistelin maissikanoja ja keittelin niiden kaveriksi riisiä ja soosia, tein valmiiksi seuraavaa päivää varten kastikkeen broitsusuikaleista. Liekö soosi ollut maukasta vai mikä oli syynä, mutta kuvaajalle jäi näytettäväksi vain pieni liru kattilan pohjalla.

2072845.jpg

Kastike:

400 g broilerin filesuikaleita (minulla oli hunajamarinoituja, myös muut maut tai maustamaton käy)

1,5 prk Floran ruokakermaa

1 pkt Mustapekka-juustoa

 

Ruskista broitsusuikaleita hieman kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja palasteltu juusto. Keittele hiljalleen ainakin puoli tuntia, mielellään pidempään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kastiketta tarjoiltiin meillä (vaihteeksi...) riisin kanssa. Itse en lisännyt suolaa tai liemikuutioita, vaan juuston ja marinoitujen broitsujen tuoma maku riitti minulle. Oli muuten tosi hyvää! Ei tosin ollut kevyttä eikä nopeaa, mutta hyvää! Ja sehän pelastaa kaiken! =D