Ostin tänään uuden kakkuvuoan ja mukana tuli herkulliselta kuulostava suklaakakun ohje. Ohje on valitettavasti testaamatta, mutta kirjaan tämän ohjeen teille näkyviin. On sen verran huonolla hapella tuo reseptipaperi... Siispä:

Suklaakakku

Pohja:

3 kananmunaa

2,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

150 g tummaa suklaata sulatettuna

150g voita sulatettuna

Pinnalle vadelmamarmeladia

Kostutukseen kahvia

Kuorrutus:

1 dl kuohukermaa

20 g voita

120 g tummaa suklaata

 

Pohja:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.

Sulata suklaa ja voi kattilassa sekoitaten. Lisää se taikinaan varovasti sekoittaen.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halk. 24 cm). Paista 175 asteessa n. 35-40 min.

Kun kakkupohja on valmis, kumoa se lautaselle ja anna hetken jäähtyä. Nosta pohja yöksi viileään. Kostuta pohja seuraavana päivänä kahvilla. Levitä pintaan vadelmamarmeladia.

 

Kuorrutus:

Laita kaikki ainekset kattilaan ja sulata ne koko ajan sekoittaen, ei tarvitse kuumentaa. Kaada kuorrutus kakkupohjan päälle ja levitä se tasaisesti. Nosta kylmään, jotta kuorrutus jähmettyy.

Valmis tarjottavaksi.