Innostuin uusimmassa RuokaPirkka-lehdessä olleesta "päivän reseptistä". Pyöräytin vaihtelun vuoksi kanakeiton ja paistoin lisukkeeksi juustoleivät. Ohjeet suoraan RuokaPirkan netistä.

2186185.jpg

Kanakeitto

(5 annosta)

1 (150 g)  sipuli
3 (300 g)  Pirkka perunaa (keltainen pussi)
450 g  broilerin fileesuikaleita
1 rkl  öljyä
n. 1/2 tl  suolaa
ripaus  mustapippuria
1-2 rkl  Pirkka vihreää currytahnaa
1 l  vettä
1  Pirkka kanaliemikuutio
1 (450 g)  Pirkka wok -vihannessekoitusta (pakaste)
1-2 rkl  sitruunanmehua
  Pinnalle:
  persiljaa tai korianteria

1. Kuori ja suikaloi sipuli. Paloittele kuoritut perunat.

2. Ruskista broilerisuikaleet kahdessa erässä pannulla. Mausta ne suolalla, pippurilla ja currytahnalla.

3. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kanaliemikuutio, sipulit, perunat ja broilerit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

4. Kaada kattilaan wok-vihannekset ja mausta sitruunanmehulla. Keitä pari minuuttia.Ripottele pinnalle runsaasti persiljaa tai korianteria. Tarjoa leivän kanssa.

Juustoleivät

(5 annosta)

5 viipaletta  täysjyväpaahtoleipää
1 ps (150 g)  Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
3/4 dl  persiljaa hienonnettuna
1  kananmuna
ripaus  mustapippuria

1. Paahda leivät.

2. Sekoita juustoraaste, persilja ja muna keskenään. Jaa seos leiville. Mausta pippurilla.

3. Kuorruta grillivastusten alla 225 asteessa noin 5 minuuttia. Leikkaa leivät kolmioiksi.

Vinkki! Korvaa osa juustoraasteesta parmesaanilla.

****

Itse laitoin keittoon maustamattomia broitsusuikaleita, perunaa, pari punasipulia, vettä, kanaliemikuution, pussin wok-vihanneksia (Pirkan violetti pussi), muutaman kirsikkatomaatin, vähän persikkapaloja (mehussa). Maustetta olisi voinut olla vähän enemmänkin kuin se yksi liemikuutio, mutku mä vähän niin kun unohdin... Mut ihan syötävää soppaa tuli noinkin.

Leipiin sipaisin yhteen hieman ketsuppia ja muihin vihreetä sinappia. Juusto-munaseosta en maustanut millään. Sinappileipiin ripsotin vielä vähän pitsamaustetta. Leivistäkin tuli ihan hyviä.

Herkullinen, mukavan värikäs, kevyt, "joulusta palauttava" ateria. Ja tosi riittoisa soppa. Söimme siitä nyt illalla (1 pieniruokainen taaperoneiti, yksi kohtuudella syövä rouvashenkilö ja yksi suursyömäri-isäntä), huomiseksi laitoin "hunajapurkillisen" keittoa evääksi töihin ja isäntä ja tytteli syövät soppaa vielä huomennakin. Itse taidan tyytyä raejuusto-h-m-p-salaattiin, on vielä sen verran tyrnä olo joulupöperöistä. (Sulata herne-maissi-paprikapussillinen mikrossa, sekoita pieni purkki raejuustoa joukkoon ja lapioi suuhun.)