Olin itsenäisyyspäivän aikoihin joulumyyjäisissä. Minulla oli myynnissä limppua, vuokaleipää, taatelikakkua, pätkiskakkua, vironperänkakkua, arabialaista maustekakkua, rusinakakkua, luumuista glögikakkua, vadelma-suklaakakku toteutettuna Hakkarais-vuoalla, suklaapasteijoita, taatelipipareita ja suklaapipareita.

Otin tuotoksistani tosi huonosti kuvia. Minulla oli "täysi rähinä päällä" koko leipomisen ajan ja kun muistin kameran, oli kakut pussitettu ja pakattu. Parista kakusta otin kuvat ja yhden vaihekuvan vuokaleivästä.

Eli ensin se vuokaleipä. Ohje on suunnilleen tuo sama, minkä olen laittanut viime syksynä tänne esille. Suunnilleen sen takia, että teen yleensä nuo vaaleat taikinan vähän mutu-tuntumalla. Laitan erilaisia hiutaleita, pellavansiemenrouhetta, kaljamaltaita, omena- ja päärynäsoseita, ruisjauhoja yms mitä milloinkin (+ tietty vehniksiä -tavallisia ja sämppärijauhoja, mitä sattuu olemaan...) ja vaihtelevissa määrin, joten en osaa koskaan antaa tarkkoja määriä.

Ensimmäisen leipäsatsin laitoin kylmään uuniin ja uuniin lämmöt päälle. Leivät kohosivat uunin lämmetessä ja jatkoivat paistumista. Ja toinen pellillinen kohosi samalla valmiiksi uunitusta varten.

Tässä leivät menossa uuniin.

Ja tässä samat leivät suoraan uunista.

 

Ja sitten se Hakkarainen:

Kakku on tuo vadelma-suklaakakku (hillona paistonkestävää marmeladia). Kostutin kakun vadelmamehulla ja sivelin pintaan vadelmamarmeladia. Päälle kaulin marsipaanin ja piirsin elintarviketussilla hakkaraisen ääriviivat. Loput viimeistelin Wiltonin nestemäisillä väreillä. (Tai keltainen on kyllä pastaväriä...) Hiukan turhan tumma tuo sininen oli, mutta en ruvennut vaalentamaan sitä mitenkään vaan otin suoraan purkista. Sorkat on tehty "3d-tekniikalla", "liimasin" marsipaanipalat sorkkien kohdalle (peittämään suttuista tussijälkeä...) ja väritin kaakaojauheesta ja votkasta tehdyllä seoksella. Niin ja sarvi on kans "3d", siihen on töpsytelty helmiäis-tomuväriä ja korvassa on pinkkiä tomuväriä.

Tässä vielä pari kakkua. En muista enää yhtään, mistä kakuista nämä kuvat ovat, mutta noista nimilapuista yritin päätellä, että kyseessä olisivat vironperänkakku ja arabialainen maustekakku. Laitan  niiden ohjeen erikseen samoin kuin nuo pipariohjeet ja pasteijat.