Pikkuleipiä on kiva tehdä aina silloin tällöin. Erityisen hauskaa se on silloin, kun kohdalle osuu tosi helpot ohjeet. Myyjäisiin tehdyt taatelipiparit ja suklaamurupiparit ovat sitä!

Taatelipipareiden ohjeen etsin netistä. Näin kerran myytävänä taatelipipareita ja etsiskelin ohjetta niihin. Tämä ohje on Myllyn Parhaan sivuilta. Tämän helpommaksi ei piparien tekeminen voi enää mennä!

1 pkt murotaikinaa (400g, pakaste)

200g (pehmeitä) taateleita (1 pss)

Sulata taikina. Hienonna taatelit ja sekoita taatelirouhe murotaikinaan. Leivo taikinasta kaksi paksua pellin pituista tankoa (n. 20 cm) ja aseta tangot leivinpaperin päälle uunipellille. Paina tangot mataliksi pötköiksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. kauniin ruskeiksi.

Leikkaa tangot kuumina vinoiksi viipaleiksi (pitsaleikkuri on varsin näppärä apuväline). Yhdestä pötköstä tulee n. 10 viipaletta. Taateli pitää pikkuleivät mehevinä eli nämä voi leipoa hyvissä ajoin. Halutessaan pikkuleivät voi koristella ohuin sokerivesinauhoin.

 

Suklaamurupipareiden ohjeen bongasin Tinyn blogista.

Ohje suoraan Tinylta:

150 g sulatettua margariinia
1 ¼ dl sokeria
1
¼ dl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 kananmuna
3 ¾ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl soodaa
150 g murskattua suklaata (laitoin vähän reilummin, käytin valmista taloussuklaarouhetta ja sitä sattui olemaan vähän toista pusissillista)

Sekoita hyvin margariini, sokerit ja kananmuna. Sekoita keskenään loput aineet ja lisää joukkoon. Tee lusikalla kasoja pellille, jätä vähän leviämisvaraa. Paista 190 asteessa 8-10 minuuttia.

Itse tein taikinan valmiiksi odottamaan. Odotellessaan taikina ehti vähän kovettua. Oikeastaan se oli aika hyvä juttu. Otin taikinasta lusikalla nokareita, jotka pyörittelin kämmenten välissä pyöreiksi (kuin lihapullat... ) Asettelin pallurat pellille ja litistin ne lanteiksi. Uunissa piparit levisivät jonkin verran, mutta pysyivät kivasti muodossaan. Nämä piparit olivat tosi hyviä. Isännän pyynnöstä näitä tehdään toistekin!