Löysin Kinuskikissalta herkullisen ohjeen nougatpalleroihin. Ohje muistuttaa kovasti kookostaikakuulien ohjetta. Muutin pikkasen Kinuskikissan ohjetta ja tein kotitekoisia Wiener Nougat-herkkuja.

Tässä Kinuskikissan ohje:

n. 20 kappaletta

3 dl kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinärouhetta (mantelikin kävisi)
¾ dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
125 g nougat’ta (Maraboun Dubbel Nougat tai tässä Odense)
50 g voita tai margariinia

Pinnalle: tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Paloittele joukkoon nougat ja voi ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta pienen lihapullan kokoisia palloja. Kierittele tomusokerissa tai kaakaojauheessa ja koveta/säilytä jääkaapissa.

Tein ohjeen kaksinkertaisena. Käytin viisi patukkaa Maraboun Dubbel Nougattia ja hasselpähkinärouheen tilalla käytin mantelilastuja. Valmiin massan levitin voipaperin päälle ja ripottelin pinnalle tomusokeria. Kovetin massalevyn jääkaapissa ja leikkasin veitsellä paloiksi.

Herrrrrrrrkullisia!