Uusimmassa ME-lehdessä oli juttua lasagnesta, miten se on työlään ruuan maineessa mutta että oikaistakin voi. Siitä se ajatus sitten lähti. =D

Tuon ME-lehden artikkelin ide oli se, että tehdään tomaattimurskasta (maustettu) kastike, kasataan vuokaan vuorotellen tomaattikastiketta, kinkkusuikaleita, pakastevihanneksia, sulatejuustoviipaleita ja lasagnelevyjä. Viimeiselle lasagnelevykerrokselle laitetaan vielä tomaattikastike ja koko hoito viimeistellään juustoraasteella. Ei kuulosta työläältä ollenkaan!

Minulla oli jääkaapissa "sekalainen seurakunta" päiväystä huutelevia aineksia, joten ei muuta kun menoks vaan!

Kaadoin kattilaan kaksi purkkia tomaattimurskaa (á 500g) ja yhden 200g purkin perään. Taisivat muuten olla paseerattua tomaattia? Lisäksi kippasin yhden purkin (2dl) kasvirasva-ruokakermaa. Kiehautin seoksen ja maustoin sen sinappikurkkusalaatilla, pitsamausteella ja lihaliemikuutioilla (taisi mennä neljä?)

Suihkutin lasagnevuokaan ruokaöljyä. Kauhoin tomaattikastiketta vuokaan niin että pohja peittyi. "Ripottelin" päälle prinssinnakkeja (kokonaisina -viitseliäämpi olis pilkkonut ne...) ja pussin Pirkka-paprikasuikaleita (pakaste). Ladoin paprikoiden päälle ripirinnan sulatejuustoviipaleita (niitä yksittäispakattuja) ja päälle n. 5 lasagnelevyä. Tein toisen kerroksen samalla tavalla, paitsi että paprikoiden tilalla laitoin kaksi pussia herne-maissi-paprikaa... Toisen lasagnelevy-kerroksen päälle kauhoin vielä tomaattikastiketta ja ripotin päälle juustoraastetta.

Vuoka uuniin 200 asteeseen n. 35 minuutiksi. Lopuksi käänsin uunista lämmöt pois ja peitin vuoan foliolla. Hautukoot siellä nyt vähän aikaa (ohjeessa oli että n. 15 min).

Tässä on laatikko 35 min. paistelun jälkeen:


Tällä hetkellä vuoka on siis vielä uunissa, folion alla hautumassa. Makutesti antaa vielä odottaa itseään... Todennäköisesti sitä saa odottaa tovin jos toisenkin. On nimittäin tarkoitus nostaa vuoka pakkaseen ja syödä sieltä myöhemmin.

Tomaattikastiketta jäi vielä yli, joten kippasin kastikkeeseen loput prinssinnakeista (niitä oli yhteensä kilo ja ehkä 3/4 tai 2/3 meni lasagneen) ja n. 10 cm pätkän lauantaimakkarakankea. Molemmat pilkottuna, luonnollisesti... Jatkoin kastiketta vesitilkalla ja suurustin Maizenan ruskealla suurustejauheella.

Hyvä kruunaus makaronivoittoiselle viikonlopulle -eilen tein vuoallisen Canneloneja ja niitä syödään vielä tänäänkin... =D

**********

Edit. 25.1.09 klo 18:00

Testasimme männäviikolla tuon lasagnen. Sinappia oli ehkä himpun verran liikaa. Ja nuo nakit olis saaneet olla pienittyjä, niin olis saanut vähän enemmän sitä makaroonia mukaan. Mutta hyvää oli silti.