Sama herkku monella nimellä; Appelsiini-riisi, Maltanriisi... Minä tein Kevätriisiä. Nauru

Kuva ei ole kovin edustava, mutta arkisena herkkuna "mössö" tarjoiltiin suoraan vatkauskulhosta -eli kuva oli pakko ottaa heti, ennen kuin ahneet syövät kaiken herkun...

Tarvitset

n. 1,5 dl pitkäjyväistä riisiä

vettä

1 prk kermaa (kuohukermaa tai Flora Vispiä)

2 rkl sokeria

3 tl vanilliinisokeria

3 appelsiinia tai 1 prk (mehuun) säilöttyjä persikoita tai vaikka kauden marjoja

Valmistus;

1 Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsiksi. (HUOM! Ei suolaa keittovaiheessa!)

2 Huuhdo riisit kylmällä vedellä ja jäähdytä. (Tosin se kylmällä vedellä huuhteleminen jäähdyttää jo aika paljon)

3 Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla.

4 Pienennä kuoritut appelsiinit tai valutetut säilykehedelmät.

5 Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

6 Syö, nopsaan, ettet jää ilman.