Sama herkku monella nimellä; Appelsiini-riisi, Maltanriisi... Minä tein Kevätriisiä.
Kuva ei ole kovin edustava, mutta arkisena herkkuna "mössö" tarjoiltiin suoraan vatkauskulhosta -eli kuva oli pakko ottaa heti, ennen kuin ahneet syövät kaiken herkun...
Tarvitset
n. 1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
vettä
1 prk kermaa (kuohukermaa tai Flora Vispiä)
2 rkl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
3 appelsiinia tai 1 prk (mehuun) säilöttyjä persikoita tai vaikka kauden marjoja
Valmistus;
1 Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsiksi. (HUOM! Ei suolaa keittovaiheessa!)
2 Huuhdo riisit kylmällä vedellä ja jäähdytä. (Tosin se kylmällä vedellä huuhteleminen jäähdyttää jo aika paljon)
3 Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla.
4 Pienennä kuoritut appelsiinit tai valutetut säilykehedelmät.
5 Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
6 Syö, nopsaan, ettet jää ilman.
Kommentit