Söimme eilen illalla pitkästä aikaa kalaa. Nolo myöntää, mutta meillä ei todellakaan syödä kalaa kerran viikossa. Ei välttämättä edes kerran kuussa! (Ja jos syödään, silloinkin on yleensä kalapuikkoja tai muuta paneloitua kalaa...Nauru) Nyt tein vaihtelun vuoksi pakasteseistä/-seitistä (ihan miten vaan...) ruokaa.

Tällä kerralla päädyin mantelikalaan. Ohje on Pirkan sivuilta copy+pastettu.

MANTELISEITI

 

(4 annosta)

Ainekset:

 


 

1 pkt (400 g) Pirkka Alaskanseiti -fileepaloja (pakaste)
n. 3/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl ruiskorppujauhoja
1 dl (50 g) Pirkka mantelilastuja
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
tilliä

1. Asettele sulaneet kalapalat voideltuun pienehköön uunivuokaan. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja halutessasi hienonnetulla tuoreella tillillä.

2. Ripottele kalojen pinnalle korppujauhot ja mantelilastut. Kaada kerma vuokaan.

3. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Hienonna pinnalle runsaasti tilliä. Tarjoa perunoiden ja salaatin kanssa.

**************

Meillä ei isäntä tykkää mantelista, joten versioin hänelle sipulikalan (ja minä en tykkää sipulista...). Tein isännän kalat samassa vuoassa oman ruuan kanssa, joten tein näin:

Asettele sulaneet kalapalat voideltuun pienehköön uunivuokaan. Mausta ne suolalla ja sitruunamehulla. (Pirskottele mehua sinne-tänne, ei tarvi lotrata sen kanssa). Ripottele kalojen päälle korppujauhot. Ripottele kahden palan päälle mantelilastuja ja kahdelle paahdettua sipulia. Ripottele hieman kuivattua tilliä päälle. Kaada ruokakerma (käytin 2,5dl Valion Kippari-savujuusto-ruokakermaa) vuokaan. Pidä huoli, ettei kerma siirtele sipuleita ja manteleita karkuun. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Kaverina tarjosimme vain nuudelia.