Heippa taas pitkästä aikaa! Ei, en ole unohtanut blogiani kokonaan. Tässä on vaan ollut kaikenmoista... Sanotaan näin, että on ollut liian hienot ilmat!!! Ja kyllä, kyllä minä lisään ne leivontakurssi-kuvat ja ohjeetkin tänne sitten joskus. Odotetaan huonompia kelejä... (Selvennykseksi: Meillä on semmoinen pikkuneiti, joka viihtyy ulkona tosi hyvin. Ja jos vaihtoehtona on ulkoilu tai 2v-uhma, niin mieluiten valitsee hyväntuulisen tytön ja ulkoilun!)

Sen verran täytyy teille vinkata... Uusimmassa Pirkka-lehdessä oli uskomattomalta kuulostava ohje, mutta niimpä vaan se toimi. (Joo, kaikki pitää kokeilla...) Nimittäin lehdessä oli ohje nakkimunakkaaseen mikrossa. Joo, oikeesti, mikrossa. Nakkeja mulla ei ollut, mut päivällä jäi muutama keitetty peruna. (By the way, ruotsalaisia varhaisperunoita, tosi hyviä!!!) Eli ohjetta piti tietysti kokeilla.

Tässä ohje sellaisena, kuin se oli lehdessä.

Nakkimunakas mikrossa

1 annos:

2 munaa

2 rkl kylmää vettä

ripaus mustapippuria

1/2 rkl juoksevaa margariinia

2 nakkia

n 1 rkl persiljaa, ruohosipulia tai sipulinvartta

Päälle

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

1 tomaatti

 

Riko munat kulhoon ja mittaa päälle vesi. Mausta mustapippurilla ja vatkaa sekaisin.

Voitele mikroaaltouuniin sopiva pyöreä, tasapohjainen, pystyreunainen keittolautanen tai pienehkö kulho (halk. 13-15 cm) juoksevalla margariinilla. (Minulla oli Teeman murokulho, se oli näppärä)

Leikkaa nakit ohuiksi viipaleiksi lautasen pohjalle. Lisää hienonnettua persiljaa, ruohosipulia tai sipulin vihreää vartta. Kaada päälle munaseos

Kypsennä mikroaaltouunissa (800W) täysteholla noin 4 minuuttia. Ripottele munakkaan pinnalle paahdettua sipulia. Viipaloi tomaatti munakkaalle. Nauti ruisleivän ja maidon kanssa.

1243786213_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä siis minun versioni, perunamunakas. (Kuva on otettu kamerakännykällä, joten se on vähän rakeinen...) Tää on ihan näpsäkkä tapa tehdä munakas. Kannattaa ainakin kokeilla! Ja hei, tässä ei tarvi käryttää, kuten pannulla paistettaessa!