"Pyöräytin" iltapäiväkahville kermaiset leivokset lehtitaikinasta. Tästä ei leivonta voi enää paljoa helpommaksi mennä! Olen yleensä "pruukannut" tehdä lehtitaikinasta vain joulutorttuja ja silloin taikinan ylenpalttinen kohoilu on lähinnä harmittanut. No, tässä se kohoaminen on tarkoituksenmukaiseta. 

Kuvat on otettu kamerakännykällä, joten pahoittelen niiden rakeisuutta. Toivottavasti herkullinen olomuoto välittyy silti teille asti. Tai sit teidän täytyy kokeilla näitä itse ja todeta näiden näyttävyys ihan livenä.

1 pkt Lehtitaikinalevyjä (6 levyä / paketti)

1 muna

raesokeria

lakkahilloa

1 prk Flora Vispiä

sokeria

(vaniljakreemijauhetta)

 

Sulata lehtitaikinalevyjä pakkauksen ohjeen mukaan n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neljään osaan esim. pitsaleikkurilla. Nostele levyt leivinpaperin päälle uunipellille.

Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteisen uunin alatasolla n. 15-20 min.

Halkaise jäähtyneet levyt terävällä veitsellä.

Levitä leivoksen pohjalle sipaisu lakkahilloa.

Vaahdota Flora vispi ja mausta sokerilla. Lisää tarvittaessa ripsaus vaniljakreemijauhetta. Pursota kermaa hillon päälle ja nosta päällinen kanneksi.

Tarjoa kahvin kanssa.

 

Lopputulos oli varsin herkullinen, vaikkakin näiden syöminen on vähän hankalaa. Tää on vähän kuin laskiaispullaa söis... Joko syöt hatun erikseen tai haukkaat kuin hampurilaista ja siivoat tursuilevat kermavaahdot rintapielistä...  Mutta hyvää makua ja helppoa toteutusta ei tämmöiset pikkuseikat latista.

Leivoksia voi muunnella suuntaan jos toiseen. Lehtitaikinalevyt voi jakaa vain kahteen osaan, neljään osaan jaettaessa ei ole pakko tehdä suorakaiteita vaan myös kolmiot toimivat. Raesokerin voi jättää pinnalta pois ja sirottaa valmiille leivoksille tomusokeria. Hilloa voi vaihdella oman maun mukaan, mutta kannattaa valita mahdollisimman paksu hillo, liian juokseva hillo valuu turhan helposti rinnuksille. Hillon tilalla voi käyttää vaikkapa suklaalevitettä. Kermaa voi maustaa oman maun ja käytetyn hillon mukaan, tai kermaan voi sekoittaa joukkoon rahkaa, makeaa tuorejuustoa, hillon voi sekoittaa kermaan tms. Tai sitten voi tehdä suolaisia leivoksia ripsottelemalla pinnalle juustoa tai unikonsiemeniä ennen paistoa ja tehdä täytteeksi jokin suolainen tahna (esim. voikkarikakun täytteet sopii hyvin).