Kiertelin blogeissa ja löysin Makuturistin postauksessa "kauan kadoksissa ollen" ohjeen. Olen tällä ohjeella tehnyt "tavallista" rahkapiirakkaa ilman omppuja monet kerrat, mutta olen ohjeen kadottanut jonnekin vuosien saatossa. Nyt paikkaan puutteen ja kopsaan ohjeen tänne omaan blogiini.

Tässä siis lainausta Makuturistilta.

Taikina 1

 8  dl vehnäjauhoja
 3-4  dl sokeria
 2  tl leivinjauhetta
 2  tl soodaa
 2-3  tl vaniljasokeria
 250  g pullomargariinia tai Oivariinia
   
 Taikina 2  
 Puolet taikinasta 1
 1 muna
 2  dl piimää
   
 Täyte:
 6-10 kotimaista omenaa
 2  tlk maitorahkaa
 1-1½  dl sokeria
 2 munaa
 2  tl vaniljasokeria  
 1 sitruunan raastettu kuori ja osa mehusta


* Valmista ensin täyte. Poista omenoista keskusta ja viipaloi ne. Vatkaa munien rakenne ja sekoita joukkoon muut täytteen aineet.  

* Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toisen osan joukkoon muna ja piimä ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

* Levitä päälle rahkaseos, sen päälle omenaviipaleet ja ripottele pinnalle murumainen taikina 1.

* Paista uunin keskiosassa 200-asteessa n. ½ tuntia.