Herättelen pikkuhiljaa tätä blogia taas henkiin...

Löysin Marttojen Ruokanurkasta kesällä herkullisen "pipariohjeen". Testasin näitä kesällä, mutta en valitettavasti muista, otinko näistä kuvaa. (Ja jos otin, kuvat on sillä vanhalla koneella, jonka "ruumiinavaus" on edelleen vaiheessa... ) Lisäilen kuvan myöhemmin, jos semmoisen löydän jostain -tai sitten teen näitä herkkupaloja uudestaan ja lisään kuvan silloin...

Toteutus oli tosi helppo ja maku aivan loistava. Tässä ohje suoraan Marttalasta kopsattuna.

Pullaässät

150 g hyvin kohonnutta pullataikinaa ( pienen nyrkin kokoinen pala)
150 g pehmeää voita tai margariinia
1½ dl sokeria

- yhdistä ainekset ja lisää nämä loput
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 tl soodaa

Kaikki aineet sekoitetaan. Leivotaan sormenpituisia ja paksuisia tankoja, jotka kierritellään kaneli-sokerissa. Kohota 5-10 min. ja paista 200-220 5-8 min. Voi pakastaa.
 

Edit. 1.10.09, lisätty kuvat

Vanha tietokoneemme pääsi nörttilääkärin käsittelyyn ja koneen muistissa olleet valokuvat ja muut tärketät tiedostot pelastuivat. Huraa! Koneen kätköistä löytyi kuin löytyikin kuva näistä Pullaässistä.

Tässä on pellillinen ässiä kohoamassa. Totesin, että "ässänvenkurat" kannattaa tehdä aika terävinä, jolloin myös kohonnut ja paistettu keksi muistuttaa ässää eikä luikertelevaa matoa...

Ja täss äon paistotuoreet ässät. Kuten tuosta keskivaiheilta huomaatte, loivat ässät muistuttavat valmiina lähinnä sitä matoa ja nuo terävästi taitetut näyttävät sutjakoilta äs-kirjaimilta.