Tässä vähän vaihtelua kermakuorruttelle...

Voikreemikuorrute

250 g suolatonta voita

500 g tomusokeria

1 tl vanilja-aromia (tai 2 tl vaniljasokeria)

2-4 rkl maitoa

Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon ja lisää tomusokeri sekä vanilja-aromi voin joukkoon vähitellen sähkövatkaimen pienellä teholla vatkaten. Lisää maitoa sen verran, että saat hyvin levitettävän seoksen.

Suklaakuorrute: Lisää perusohjeeseen 2 dl tummaa kaakojauhetta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää paketin (300g) kaakaotomusokeria ja vajaan puolikkaan paketin tavallista tomusokeria.

Sitruunakuorrute: Jätä perusohjeesta pois vanilja-aromi ja lisää tilalle 1 tl sitruuna-aromia. Korvaa 1 rkl maitoa sitruunamehulla ja mausta kreemi lopuksi sitruunankuoriraasteella (n. 2 tl) ja värjää halutessasi keltaisella karamellivärillä.

Tuorejuustokuorrute: Korvaa perusohjeesta 100 g voita vastaavalla määrällä maustamatonta tuorejuustoa. Tarvitset n. 2 dl tomusokeria lisää.

Mansikka- tai vadelmakuorrute: Sekoita peruskreemin sekaan noin 0,75 dl sileää mansikka- tai vadelmahilloa.

Kuorrutteen määrä riippuu siitä, käytätkö samaa kreemiä myös kakun välissä. Esim. halkaisijaltaan n. 23 cm kakun väliin ja kuorrutukseen riittää yksi annos kreemiä. (Vain yksi väli, jossa 1/3 kuorrutteesta, loput pinnalle)

Vinkki: Saat siistin kuorrutteen voikreemillä, kun käytät ns. kaksoiskuorrutusta. Levitä ensin hyvin ohut kerros kuorrutetta kakun reunoille ja pinnalle. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen. Kun kuorrutus on kovettunut, levitä kakulle toinen kerros kuorrutetta ja koristele. Näin kakkumuruset eivät pilaa kuorrutusta.