Meillä juhlittiin tänään ensimmäinen osa rinsessan 3v synttäreistä. Pöydässä oli tarjolla niin suolaista kuin makeaakin.

Suolaisen ystäville oli tarjolla voileipäkakkua. Leipä on perunalimppu, viipaloimaton vuokaleipä, jonka halkaisin neljään osaan. Kostutukseen käytin omena-päärynämehua.

Välit 1 ja 3 on kinkkutahnaa, jossa on palvikinkkusiivuja, mustapippurituorejuustoa, maustamatonta tuorejuustoa, ananasmurskaa, paprikaa ja maustekurkkua. Ajoin aineet yleiskoneen tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Väli 2 on munavoita, jossa on keijua, keitettyjä munia, kermaviiliä ja raejuustoa.

Päällä on ruohosipulituorejuustosta, maustamattomasta tuorejuustosta ja kermaviilistä tehty seos. Koristeet vinkkaa sisällöstä.

Makean ystäville oli tarjolla Hello Kitty -kakku. Kakkupohjan tein tällä ohjeella (vaalean).  Pohjan tein jo torstaina, niin se oli helpompi halkaista ja muotoilla. Täytyy sanoa, että kyllä kannatti "hypätä tuntemattomaan" ja kokeilla muutakin kuin "yhtäpaljon kaikkia" -pohjaa, siis sitä perinteistä sokerikakkua. Tämä kokeilemani pohja oli jotenkin kosteampi ja paljon maukkaampi kuin perinteinen pohja. Ja taisi olla vähän tiiviimpikin? Ainakin se oli helpompi halkaista! (Tosin, aikaisemmin olen halkaissut pohjat tuoreena, joten ero voi johtua osin siitäkin...)

Ensimmäisessä välissä on sipaisu Lemon Curdia sekä Flora vispistä ja Blå Bandin sitruunakiisseliaineksesta tehty vaahto. Toisessa välissä on sipaisu Piltin hedelmäsosetta (Aurinkoinenkohan se oli se maku?) vaahdotettu Flora vanilla (joukossa n. 1/2 prk maustamatonta tuorejuustoa) ja vaahdon pinnalla pieneksi pilkottua säilykepersikkaa ja pätkisrouhetta.

Kuorrute on tehty keijusta, maustamattomasta tuorejuustosta ja tomusokerista vaahdottamalla, maustettu ripsauksella vaniljasokeria ja notkistettu tilkkasella maitoa tätä ohjetta mukaillen. Koristeet on irtokarkkeja.

En anna mitään ainemääriä näistä kakuista, sillä mulla oli täytteitä ja kuorrutteita aivan liian paljon! Mulla on kyllä ylhäällä ainemäärät, mitä laitoin sekä arvio siitä, miten paljon jäi ylimääräistä. Tarkoitukseni on tehdä parin viikon päästä taas kakkua (täyskäri samaa kokoa, voikkari ehkä kaks kertaa tuota kokoo). Katotaan, josko sen jälkeen pystyn sanomaan ainemääristäkin vähän jotain. Munavoi ja kinkkutahna tuhottiin tavallisten voileipien päällä ja täyskärin täytevaahdoista, persikkakuutioista ja pätkisrouheesta sekoitin jälkkärin ja kuorrutekreemin loput lykkäsin vieraiden mukaan...