Pitkä ja piinaava odotus päättyi alkuviikolla, kun posti-Pate tiputti postilaatikkoon saapumisilmoituksen postipaketista. Onneksi sattui sille päivälle olemaan muutenkin asiaa maalikylille -ettei sentään pelkän paketin vuoksi tarvinnut lähteä...  Sehän on tietysti sanomattakin selvää, että paketti on haettava ja heti. Meinasin avatakin sen jo autossa, mutta a) autossa ei ollut teräasetta, millä katkoa teippejä ja b) neiti 3v olisi ollut kärppänä tutkimassa pakettia. Eli piti purra hammasta ja malttaa odottaa iltaan. Kyllä kannatti odottaa! Slyni on taas onnistunut ylittämään odotukseni ja koonnut herkullisen yhdistelmän makuja maailmalta -kuten kesäkuun teemana on.

Paketista löytyi

* mantelilastuja

* kookoshiutaleita

* kaakaojauhetta (tuli muuten mieletön tuoksupöllähdys, kun aukaisin paketin.  aaaaaaaaaah!!!)

* punaista ja vihreää elintarvikeväriä (nestemäisiä)

* kokonaisia neilikoita

* pieniä leivosvuokia

* kaksi herkullista ohjetta, jotka vievät makumatkalle Välimerelle; Marokkolaiset kookoskakut ja Eilatilainen suklaakakku. Paketin kaikki tuotteet kuuluvat jompaan kumpaan ohjeeseen.

Paketti oli todella ajatuksella koottu. Ja varsinkin nuo kookoskakut kuulostavat todella herkullisilta. Ja helppojakin taitavat olla... Itse asiassa ohjeet ovat niin herkullisia, että taidan kirjoittaa ne tähän postauksen loppuun niin saavat toisetkin kuolata! Yritän tehdä noita kookoskakkusia alkukuusta kun meillä vietetään synttäri-nimppariyhdistelmiä.

 

Marokkolaiset kookoskakut

3/4 dl sokeria

1/2 dl vettä

2-3 rkl sitruunamehua

1 munanvalkuainen

4 1/2 dl kookoshiutaleita

punaista ja vihreää elintarvikeväriä

sokeria koristeluun

20 kokonaista mausteneilikkaa

20 pientä paperivuokaa

 

1) Keitä vesi, sitruunamehu ja sokeri siirapiksi -noin 4  minuuttia.

2) Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä muutama minuutti ennen valkuaisen ja kookoshiutaleiden lisämistä. Sekoita lusikalla tasaiseksi.

3) Jaa seos kahteen osaan, värjää toinen osa vihreällä ja toinen punaisella. Sekoita väri huolellisesti.

4) Muotoile seoksesta pieniä palloja. Pyöräytä pallot sokerissa, pistä jokaiseen neilikka ja pane paperivuokaan. Laita kakkuset jääkaappiin. Tarjoa kylminä kahvin kanssa tai pieninä makeisina.

 

Eilatilainen suklaakakku

6 dl vehnäjauhoja

6 rkl kaakaojauhetta

1 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

200g margariinia

4 dl sokeria

3 munaa

1 tl vanilliinisokeria

1 dl maitoa

2 dl maustamatonta jogurttia

Kuorrutus:

50g margariinia

3 rkl sokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1/2 dl kouohukermaa

Pinnalle:

kookoshiutaleita tai mantelilastuja

 

1) Sekoita kuivat aineet keskenään.

2) Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen.

3) Mausta vaniljalla.

4) Lisää taikinaan jauhoseos siivilän läpi sekä maito.

5) Lisää lopuksi jogurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.

6) Piirrä ja leikkaa kakkuvuokaa apuna käyttäen leivinpaperista pyöreä pohjapaperi vuokaan. Voitele vielä vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 55 min. annos on suuri, joten voit paistaa kakun myös kahdessa osassa, jolloin viipaleista tulee matalampia.

7) Keitä kuorrutteen aineet kattilassa, kunnes se sakenee, mutta on vielä juoksevaa. Jos olet paistanut kaksi kakkua, tee kuorrutetta tupla-annos. Jäähdytä suklaakinuskikuorrutetta hieman, ettei se imeydy kakun sisään. Kaada jäähtyneelle kakulle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai mantelilastuja.