Tänne sivulle kerään erilaisia ideoita kakkujen täytteistä. Tätä listaa saa täydentää laittamalla hyviä täytevaihtoetoja tulemaan sähköpostiini kattila1980(at)luukku(piste)com.


Annokset n. 24cm kakkuun, yhteen väliin, riippuen tietenkin kuinka muhkean kakun haluaa, ja kuinka runsaasta täytteestä pitää.


PilttiHyydyketäyte:

1prk Sunnuntai -vaniljakasvirasvasekoitetta
1 prk vispikermaa
1-2 (riippuen kuinka vahvaa haluaa) purkkia valitsemaasi piltti-hedelmäsosetta (muutkin merkit tietenkin käy)
(sokeria maun mukaan)
Tilkka kuumaa vettä
n. 5 liivatelehteä

Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä
Vatkaa kerma, lisää vaniljakasvirasvasekoite ja pilttisose, vatkaa tasaiseksi. Liuota pehmenneet ja kuivaksi puristetut liivatteet kuumaan vesitilkkaan, jäähdytä hetki, ja lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen seokseen. Kaada kakun väliin ja hyydytä neljästä tunnista yön yli.

Vadelmatäyte:

1 pussi blå bandin vadelmamousse-aineksia
Maitoa
½-1prk Vispikermaa (Ihan riippuen kuinka vahvan vadelman maun haluat, jos pidät vahvasta mausta, käytä vain ½ purkkia kermaa)

Vatkaa kerma, lisää vadelmamousseainekset ja maitoa sen verran että täyte tuntuu hyvin levittyvältä, ei liian löysältä. Lisää tarvittaessa sokeria maun mukaan. Kokeile variaatioita myös muista mousse-aineksista. Esim. Vanilja-puolukkamousse + Flora Vanilla on hyvää (sekaan muutama pakastepuolukka... Mmmmmm...)

Valkosuklaatäyte:

1prk Vispikermaa
1prk Sunnuntai Vaniljakasvirasvasekoitetta
150-200g valkosuklaata (käytän itse pandan suklaata, koko levy)

Sulata suklaa, vispaa kerma, lisää kermaan kasvirasvasekoite ja suklaa, vispaa tasaiseksi, anna tekeytyä jääkaapissa, sillä lämpöinen suklaa löystyttää kermaa.


Loistavia makuyhdistelmiä:

Sitruuna ja Salmiakki
Banaani ja vaniljakastike, Banaani ja suklaa
Mansikka ja suklaa/valkosuklaa
Mustikka ja valkosuklaa

Sitruunakiisseli + kermavaahto

Kiisseli:

2 dl ruokakermaa
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunamehua
2-3 tl sitruunan kuoriraastetta

2 dl kuohukermaa (tai Flora vispiä tms) vaahdotettuna

Tilkka kuumaa vettä

n. 5 liivatelehteä

Pehmennä liivatteet kuumassa vedessä.

Mittaa kattilaan ruokakerma. Sekoita keskenään perunajauho ja sokeri ja lisää kerman joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa. Jäähdytä. Sekoita joukkoon vanilliinisokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste. 

Sekoita jäähtynyt kiisseli kermavaahtoon.

Liuota pehmenneet ja kuivaksi puristetut liivatteet kuumaan vesitilkkaan, jäähdytä hetki, ja lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen seokseen. Kaada kakun väliin ja hyydytä neljästä tunnista yön yli.

Oheisella ohjeella voi tehdä myös vaniljakiisselitäytteen.

Vaniljakiisseli:

3dl kermamaitoa
2rkl sokeria
2 keltuaista
1½ rkl maissijauhoja tai -tärkkelystä
1 tl vanilliinisokeria

Sekoita ainekset vanilliinisokeria lukuunottamatta sekaisin kasarissa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Jäähdytä ja mausta vanilliinisokerilla.

Mansikkamousse:

1 prk MansikkaPureeta (löytyy pakastealtaasta tai laita soseutettua mansikkaa)

1 prk vaniljatuorejuustoa

1 prk FloraVispiä

n.1 dl Marianne Crushia (pari pientä kourallista)

(mansikkahilloa)

3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (5 min). Vaahdota Floravispi vaahdoksi. Sekoita mansikkapuree, tuorejuusto ja mariannemurska keskenään. Yhdistä kermavaahto ja mansikkainen massa varovasti sekoittaen, maista miltä maistuu. Lisäsin vähän mansikkahilloa (tai voi laittaa sokeria)  sekaan. Marianne alkaa maistua vahvemmin myöhemmin kakussa. Kuumenna tilkka vettä tai mansikkamehua kattilassa (n.0,5 dl) kiehuvaksi, ota kattila pois liedeltä, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan nesteeseen. Anna hetken jäähtyä ja lisää liivate täyteseokseen norona koko ajan sekoittaen.

Manteli-Nougat:

3 liivatelehteä
2 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
½ dl sokeria
1 ¼ dl mantelijauhetta
2 Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa (54 g/kpl)
¼ dl vettä
00aa1.JPG

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota muna ja sokeri. Yhdistä munavaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Lisää joukkoon mantelijauhe. Paloittele nougat ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Laita samalla vesitilkka kiehumaan. Sulata veteen liivatteet ja sekoita täytteeseen. Lisää joukkoon lopuksi nougat-sula. Voit jättää halutessasi nougat:n tarkoituksellisesti hieman huonosti sekoitetuksi, jolloin saat täytteeseen kirjavuutta nougat-raidoista. Nostele täytettä vuokaan siten, että kauhot pohjalta saakka - nougat painuu helposti kulhon pohjalle.

Valkosuklaamousse:

  • 1,5 purkkia flora vispiä
  • 0,5 dl sokeria (käytin tomu)
  • 0,5 purkkia ranskankermaa
  • vajaa 2 levyä valkosuklaata sulatettuna (á 130 g)
  • 5 liivatelehteä
  • tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota vispi. Sulata suklaa mikrossa 20-30 sek kerrallaan. Anna vähän jäähtyä. Lisää sokeri ja ranskankerma vispiin. Lisää sulatettu valkosuklaa. Kiehautta vesitilkka (1 rkl) ja purista liivatteet ja sekoita siihen. Kaada liivateliuos täytteeseen ja sekoita samalla. Täytä.

(Päivittelen tätä sivua pikkuhiljaa)