Vaahtokarkeista ja tomusokerista saa oivan massan koristeiden tekoon tai vaikkapa kakun päällystämiseen.

Vaahtokarkkimassan tekoon löytyy kuvitettuja ohjeita Sekasopan Marielta, Kinuskikissalta ja Kaurislapselta. Nämä olemassaolevat ohjeet ovat sen verran kattavat, etten ala omaa kuvitusta tekemään.

Massan teko on helppoa.

1) Kaada öljyttyyn, mikronkestävään kulhoon pussillinen (300g) vaahtokarkkeja ja 2 rkl vettä. Vaahtokarkeissa kannattaa suosia valkoisia (esim. Haribon Barbeque Mallows), jolloin valmis massakin on valkoista. Valkoisen massan värjääminen elintarvikeväreillä on huomattavasti helpompaa... (Toki, jos haluaa vaaleanpunaisen massan, voi käyttää vaaleanpunaisia vaahtiksia...)

2) Sihtaa toiseen (isohkoon) kulhoon puolet tomusokeripaketista. Tee sokerin keskelle pieni kolo.

3) Sulata vaahtokarkit mikrossa mössöksi. Sulatus kannattaa tehdä pienissä pätkissä ettei mikro kärvennä massamössöä liikaa. Kaada vaahtismössö kulhoon. (Siihen koloon...)

4) Vaivaa tomusokeri ja vaahtokarkit keskenään. Lisää tomusokeria sihdaten seokseen. Halutessasi voit lisätä elintarvikeväriä tässä vaiheessa.

5) Öljyä kätesi kevyesti ruokaöljyllä ja jatka massan vaivaamista. Lisää tomusokeria ja vaivaa massaa niin kauan että se irtoaa kulhon reunoista eikä ole enää tahmeaa. Et välttämättä tarvitse koko paketillista tomusokeria, vaahtokarkkien merkkikin saattaa vaikuttaa sokeritarpeeseen.

6) Kääri massapallo kahdenkertaiseen kelmuun ja jätä huoneenlämpöön seuraavaan päivään.

7) Muotoile koristeita, kauli kakun päälle tms. Jos massa on liian jäykkää, voit pehmittää sitä hieman mikrossa (muutama sekuntti). Jos massa löystyy liikaa, lisää sihdattua tomusokeria.

8) Massa säilyy oikein säilytettynä (ilmatiiviissä paketissa) parikin viikkoa.