928090.jpg

Näiden kristallipullien ohjeen löysin Pullahiiren blogista. Kopsaan ohjeen tähän nähtävälle.

 

Pullataikina:
2 dl vanilla-vaniljakastiketta (käytin Pirkan Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
1 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Juoksevaa tai
50 g margariinia

Voiteluun:
½ dl Juoksevaa tai
50 g margariinia sulatettuna
1 dl hienoa sokeria (käytin Siro-erikoishienoa sokeria)
1 rkl vanilliinisokeria


Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 C). Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. (Minä tein vähän "isompia" -jaoin pötköt vain kahdeksaan osaan. Rullasin pötköistä noin pikkusormen paksuisia tankoja jotka kiepsautin solmulle. Tuli mukavan pieniä suupalapullia!)

928102.jpg

 

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. 
Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia.
 

Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita.
Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.

928103.jpg (Maalari maalasi taloa, sinistä ja punaista...)

 

Ohje on mainio. Näitä testataan toistekin! Ja tehdään ainakin tuplana...

Kaiketikin nämä pullat voi pakastaa sokeroitunakin ja sulattaa rauhallisesti huoneenlämmössä. Sokerin pitäisi säilyä pinnalla. Toisaalta, mikä estää pakastamasta sokeroimattomana, lämmittää vaan mikrossa, että voi leviää kunnolla lämpimän pullan pinnalle ja pyörittelee sokerissa vasta tarjoiluhetkellä.