Koulussa pinaattikeitto oli minun herkkuani. (Joo-o, olen niitä kummajaisia, jotka koulussa todellakin söivät pinaattikeittoa...) Jostain syystä kaupan valmis-keitot eivät ole sopineet minun suuhuni. Silti (tai juuri siitä johtuen?) mielessäni pyöri ajatus kokeilla pinaattikeiton tekoa. Löysin sopivasti Makuturistilta ohjeen. Täytyy sanoa, että tuo ohjeen löytyminen oli se helpompi kohta, pakastepinaatin löytyminen olikin sitten toinen asia. Ei ilmeisesti kuulu kaikkien kauppojen valikoimiin... Mutta väliäkös hällä, kun lopulta pussillinen löytyi.

Tässä ohje kopsattuna suoraan Makuturistilta.

3 rkl margariinia
noin 1 dl vehnäjauhoja
1 l kevytmaitoa
150 g pakastepinaattia
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
ripaus muskottipähkinää ja valkopippuria 

  • Sulata pinaatti ja valuta ylimääräinen neste pois.
  • Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot hyvin sekoittaen. Älä ruskista.
  • Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen.
  • Lisää pinaatti ja sekoita taas hyvin.
  • Anna kiehua hetken aikaa.
  • Mausta ja tarkista maku.

Muskottipähkinää en ostanut, maustoin suolalla sekä valko- ja maustepippurilla. Maku oli mitä parhain. Ja just sellainen, mitä koulun keittäjien tekemänäkin oli. Siis hyvää! Mietin jälkeenpäin, että olisikohan se tuo muskottipähkinä, joka niissä eineskeitoissa on tökkinyt vastaan? Ainoa puute oli kanamunanpuolikas keittolautasen pinnalta. (Ei ollut "aikaa" keittää munia -munankeittimellä...)

Tuo litran annos oli meille ihan sopiva. Siitä söi eräs pikkuneiti (söi tosi hienosti koko annoksensa vaikka oli uusi ruoka), eräs suuriruokainen mies, eräs rouvashenkilö (=D) ja se sama rouvashenkilö sai vielä seuraavana päivänä töihin evääksi pinaattikeittoa.

Tätä tehdään ehdottomasti toistekin! Tämä oli hyvää ja tosi nopsaa tehdä.

1621658.jpg