Kuten sanottu, kaaliruokia on tänään tehty urakalla. Suurimman osan toki laitoin pakkaseen... Mikäs sen mukavampi tapa viettää lomaviikkoa, kuin tehdä ruokaa pakkaseen... (Joku voisi väittää tätä pesänrakennusvimmaksi, mutta ehei, ei se sitä ole. Ei vielä... )

Kaalilaatikkoa tein parikin satsia, toinen satsi meni pakkaseen kypsentämättömänä, toisesta syötiin heti. Tämmöisestä satsista meillä syötiin pari kertaa (yks 2,5v neiti, yks rouva ja yks suursyömäri-isäntä...) Alla olevasta laatikosta ollaan yks kerta syöty ennen kuvaajan saapumista paikalle.

1 1/2 dl puuroriisiä

1/2 tl suolaa

4 dl vettä

1 sipuli

1 kg kaalia

400 g jauhelihaa

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 rkl öljyä

1 rkl siirappia

4 dl lihalientä

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt ryyneihin.

Kuori ja hienonna sipuli, suikaloi kaali (mitä pienempää silppua kaali on, sitä mukavampi on syödä valmista laatikkoa...)

Paista jauheliha ja sipuli kasarissa, mausta ja siirrä isoon kulhoon odottamaan. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5-10 min, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.

Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaali. Levitä seos uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200 asteessa noin tunti. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Tarjolle puolukkasurvoksen kanssa. (Paras survos syntyy kohmeisista puolukoista ja sokerista. Puolukat muussataan haarukalla ja maustetaan sokerilla --> tulee näpsä kerta-annos, joka taatusti tulee syötyä heti. )