Kakut ja leipominen on ollut tämän joulun hittiharrastus täällä Kattilan laidoilla. Harva se päivä on uuni hehkunut punaisena. (No ei nyt ehkä ihan punaisena, mutta kuitenkin...) Olen tehnyt limppua ja sämpylää ja "vähän" kakkuja ja muutaman piparin. Niistä vähän myöhemmin lisää. 

Mielessäni on pyörinyt jo pitkään uusi kakkuinnovaatio. =D Viimeisen kipinän sain eilen, kun keittelin taateleita naapurin joululahjakakkuun. Ja tänään se sitten tapahtui. Kokeilin yhdistää kaksi kakkuohjetta; taatelikakun ja luumuisen glögikakun.

Glögi kohtaa taatelin

250g taateleita

3 dl glögijuomaa (tai omppumehua)

1,5 dl sokeria

200g margariinia

2 munaa

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria



Keitä taatelit glögissä pehmeiksi sokerin kanssa. Lisää paloiteltu margariini ja nosta kattila sivuun jäähtymään. Sekoita kuivat aineet valmiiksi. Lisää jäähtyneeseen taateliseokseen munat ja jauhot. Kaada voideltuun+korppujauhotettuun 1,5l vuokaan ja paista 175 asteessa n. tunnin.

*********
Tavallinen taatelikakku (ainakin minulla) on tosi tumma, lähes musta. Tämä kakku on vaaleampi, lähes punertava (oikeesti vai mielikuvaa?). Ja kakku ei ole ihan niin makea kuin tavallinen taatelikakkuni (niin no, sokeria tulee taatelikakkuun puolet enemmän...)

Sanoisin, että kokeiluni oli oikein onnistunut. Laitan ohjeen jemmaan ensi vuotta varten. Tätä tehdään toistekin! Ja seuraavaks kokeillaan varmaan rusinakakkua glögitujauksella... =D

Lisään kuvan kakusta myöhemmin. Nyt en jaksa hakea kameraa saatika että jaksaisin siirrellä kuvia... Tämä joulutouhu vie mehut... Tämän päivän olen kuurannut anopin apuna ja huomenna sama show jatkuu... Paitsi että aamulla pitää koristella anopin työkaveria varten tehty pätkiskakku sekä miehen siskolle pykätty piparipuucee.

Joulu tulee, oletko valmis? No en ole!

 

Edit 20.12.08

No niin, tässä kuva glögi-taatelikakusta:

Ja vertailuksi perään tavallinen taatelikakku:

Väriero on selkeä!