Ostin muutama viikko takaperin rosettiraudan. Vihdoinkin... Olen nimittäin kuolannut rosettirautaa keväänä jos toisenakin. Tottahan tuo ostos piti myös testata. Ohjeen löysin Ruokamaailmasta. Lisäksi katsoin Hellapoliisilta vähän vinkkejä.

Kopsaan ohjeen tähän sellaisena, kuin se on Ruokamaailmassa. Itse tein kahdenkertaisen reseptin. Valmiiden rosettien määrää en osaa arvioida, joku parikymmentä varmaan. Enemmänkin olisi ehkä tullut, mutta loppuvaiheessa taikina alkoi temppuilemaan. Ehkä joukkoon oli valunut liikaa rasvaa tjt, koska taikina ei meinannut enää tarttua rosettirautaan! Samalla pystyy muuten kivasti harjoittamaan aivojumppaa -oikeakätisenä käyttelin rosettirautaa vasemmalla kädellä...

Rosetit

14 kappaletta

Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, maito ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Kuumenna öljy padassa. Käytä pienehköä pataa tai kattilaa, sillä rosetit paistetaan yksi kerrallaan. Voit aloittaa paistamisen, kun öljy on kuumaa. Tarkista sopiva lämpö pudottamalla leipäkuutio pataan. Kun leipä ruskistuu noin minuutissa, öljy on sopivan kuuma. Varaa padan viereen talouspaperilla vuorattu lautanen, ruokaveitsi sekä tavallinen haarukka. (Haarukkaa tarvitaan silloin, kun rosetti irtoaa raudasta kesken paiston... Haarukalla rosetti on helppo onkia ylös.)

1502439.jpg

Kuumenna rosettirauta hyvin kastamalla se kuumaan rasvaan. Valuta ylimääräinen rasva pataan.

1502441.jpg

Kasta rauta taikinaan yläreunaan saakka. Varo kastelemasta raudan yläosaa taikinaan, sillä rosetin irrottaminen on silloin vaikeaa. (Voin kertoa, tämä ohje on ihan aiheellinen!)

1502442.jpg Tässä sitä mennään. Huiiiii kun se näyttää kuumalta...

1502444.jpg

Upota rauta öljyyn ja nosta ylös, kun rosetti on vaaleanruskea.

1502445.jpg

Irrota rosetti raudasta lauataselle talouspaperin päälle. Käytä tarvittaessa varoen apuna ruokaveistä. Kuumenna rauta uudelleen öljyssä ja kasta taikinassa. Jatka paistamista, kunnes taikina on käytetty. Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.

Juhuuuu työkaverit, huomenna olis taas herkkuja tarjolla... =D