Tällä ohjeella olen pari kertaa tehnyt ruislimppua. Ohje on yksinkertainen. Lopputulos on jotain jälkiuunilimpun tapaista. Kuori on todella kova, mutta maku täydellinen. Kuvaa ei valitettavasti tähän hätään ole lisättäväksi, mutta katsotaan josko saisin napsaistua yhden otoksen...

Ruislimppu

1/2 l piimää
1 rkl suolaa
50g hiivaa (käytin 2pss kuivahiivaa)
n. 7dl ruisjauhoja
3 dl vehnähiivaleipäjauhoja

Sekoita haaleaan piimään suola ja hiiva sekä ruisjauho. Alusta taikina
notkeaksi hiivaleipäjauhoilla. Taikinasta tulee kovahko. Kohota taikinaa 45
min ja leivo siitä sen jälkeen kaksi pitkänomaista limppua. Kohota limput
oikein hyvin ja paista niitä 200 asteen lämmössä 1 t 15 min. Jäähdytä limput
oikein hyvin leivinliinoilla peitettyinä. Leivän maku paranee säilytyksessä.